Keep KALM
welkom nieuws wiebenik behandelingen ervaringen tarieven contact

Nieuws

foto Verwenmomentje
29 november 2021

Warm voetenbad met magnesium is voor mij echt een verwenmomentje.

Iedereen die mij al wat langer kent, weet dat ik fan ben van @zechsalpuremagnesium
Zoals ik al schreef een warm voetenbad met magnesiumkristallen ter ontspanning of ter ondersteuning van mijn spieren na een rondje hardlopen. Bij spierpijn gebruik ik de gel en als ik hoofdpijn heb of een stijve nek vind ik het heerlijk om de magnesiumroller langs mijn schedelrand te rollen (de roller is als deodorant op de markt gebracht, maar ook heerlijk om zo te gebruiken).
In mijn praktijk maak ik tijdens de massages gebruik van de magnesium olie.

Tijdens de fietsvakantie deze zomer had ik weinig bagageruimte maar voor de magnesium producten maakte ik plaats. Zo was het heerlijk om na een dag fietsen te douchen met de hair & body wash, daarna lekker in te smeren met bodycream en als de spieren begonnen te protesteren was daar de sportgel of de heerlijke roller voor de massage van de nek- en schouderspieren.

Dat ik gebruik maak van magnesium in verschillende vormen is niet zomaar. Het lichaam heeft magnesium onder andere nodig voor de werking van de spieren en het zenuwstelsel, voor behoud van sterke botten en tanden en de aanmaak van cellen en weefsels. Je lichaam neemt het snelst en effectiefst magnesium op via de huid. Dus naast dat ik het heerlijk ontspannend vind, heeft het ook nog eens een positieve werking op je lichaam.

Wat is jouw verwenmomentje?


foto #3 verlicht kiespijn
26 november 2021

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #3 verlicht kiespijn

Kiespijn is toch wel één van de vervelendste pijnen die er zijn. Niet alleen de kies zelf doet zeer, maar de pijn trekt vaak helemaal door in je kaak en in je gezicht.
De oorzaak van kiespijn is met een oorkaars meestal niet te verhelpen maar de warme lucht die door de holtes stroomt, ontspant de holtes en de spieren in je gezicht.


foto Voor jezelf opkomen
22 november 2021

Herken je dat, je ziet een foto en hebt daar gelijk een gedachte bij.
Bij deze foto kwam gelijk de gedachte ‘voor jezelf opkomen’ op. Op het moment dat deze foto werd gemaakt, was dat een belangrijk thema voor mij.

Ik hoef mijzelf niet langer weg te cijferen of te verstoppen in een hoekje. Nee, ik mag voor mijzelf opkomen. Ik mag zijn wie ik ben.

Wat een vrijheid geeft dat, als je dat beseft en er ook naar kan gaan leven. Heerlijk.


foto #12 ook voor mannen
19 november 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #12 ook voor mannen.

Ja, ook voetreflexmassages zijn heel geschikt voor mannen. Mocht je het vooroordeel hebben dat voetreflexmassages vooral iets softs is voor vrouwen, dan heb je het mooi mis. Of dat voetreflexmassages niet stoer zijn….

Als man wil je toch ook lekker in je vel zitten. Heb je toch ook behoefte aan tijd voor jezelf, wil je ook lekker kunnen ontspannen of minder pijn hebben bij klachten?

Voetreflexmassages zijn net zo effectief bij mannen als bij vrouwen.

Dus mannen, twijfel je nog of voetreflexmassage wel iets voor jou is, dan daag ik je nu uit. Kom het een keer zelf ervaren.

Heel eerlijk, mijn man was ook heel sceptisch en wilde er niets van weten. Om van mijn gezeur af te zijn, kwam hij dan wel een keer zijn voeten laten masseren. Nou ik kan jullie zeggen, iedere week wil hij nu een voetreflexmassage, omdat het toch wel heel lekker en ontspannen is. ;).


foto Wie jarig is trakteert!
15 november 2021

De eerste stappen zijn gezet, mijn praktijk bestaat vandaag 1 jaar. 🥳


En wie jarig is trakteert, dus wie deze week een voetreflexmassage boekt, krijgt er een introducerende gezichtsmassage bij cadeau. 🎁


Ik kijk terug op een heel mooi jaar waarin ik met heel veel plezier voetreflex-, gezichtsmassages en oorkaarsbehandelingen heb gegeven. Keer op keer geniet ik als ik een klant met een ontspannen uitstraling naar huis zie gaan. Dankbaar dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan de verlichting bij klachten op zeer uiteenlopende gebieden.


Al mijn lieve klanten, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen.


foto #11 neem tijd voor jezelf
12 november 2021

 Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #11 neem tijd voor jezelf

Klaar staan voor anderen is voor heel veel mensen een tweede natuur.
Tja dan blijft er niet altijd tijd over voor jezelf. En eigenlijk kun je pas goed voor een ander zorgen/klaar staan als jezelf in balans bent en lekker in je vel zit.

Tijdens een voetreflexmassage kom je even helemaal tot jezelf en ondersteun je je lichaam bij het behouden van zijn natuurlijke balans.


foto Anders
8 november 2021

Tijdens één van onze vakanties in Duitsland liepen we in het bos op weg naar een kasteel. Veel zin in een wandeling hadden mijn 2,5 jarige zoon en 5 jarige dochter op dat moment niet. Waar het idee vandaan kwam geen idee maar vanaf die vakantie had ik nieuwe natuurvriendjes. De naaktslakken.

Al zoekend naar de naaktslakken, waar er genoeg van waren in het vochtige bos,  waren we bij het kasteel voordat de kids het door hadden.  Afleiding werkt :).

Altijd zijn de naaktslakken mama's vriendjes gebleven. Elf jaar later wordt er nog steeds bij het zien van een naaktslak geroepen ‘pas op mama’s vriendje!’
Daarom viel deze naaktslak, tijdens een wandeling in de Schoolse Duinen, met zijn mooie tekening op. Anders dan de meeste naaktslakken die ik de afgelopen jaar heb gezien. Anders maar zo mooi.


foto #10 vermindert stijfheid voet
5 november 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #10 vermindert stijfheid voet

Pijn, strak gevoel tijdens het (gaan) staan en lopen in de onderkant van je voet. Het beperkt je enorm in je vrijheid. Even een wandeling maken omdat het zo heerlijk is om buiten te zijn, weegt niet op tegen de pijn, waardoor je de wandeling maar laat zitten.

Tijdens de voetreflexmassage wordt op zachte wijze de voet gemasseerd waardoor de doorbloeding op gang komt, weefsel in de voet gevoed wordt met voedingsstoffen en de blokkerende afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Het resultaat is een verlichting van de pijn en meer soepelheid in de voet. En dan is wandelen of alleen maar (gaan) staan weer vanzelfsprekend en wordt deze vrijheid niet verstoord door pijn.


foto Aangepaste coronamaatregelen
4 november 2021

Om de nieuwe coronamaatregelen kunnen we niet heen, daarom even een korte update van de maatregelen die ik hanteer in mijn praktijk.

Het allerbelangrijkste voor mij, iedereen, zonder klachten, is van harte welkom. #keuzevrijmijbij

Onderstaande basisregels zijn vanaf 6 november bij mij in de praktijk van toepassing.

Alleen op afspraak ✅
Klachten, blijf thuis ✅
Mondkapje op ✅
Handen desinfecteren ✅
Houden zoveel mogelijk afstand ✅
Extra ventileren ✅
Reinigen, reinigen, reinigen ✅

Ik ontvang je graag voor jouw welverdiende ontspanningsmoment. 👣 💜


foto Batterij opladen
1 november 2021

Vogels, eenden, zwemmende vissen in het heldere water, een nieuwsgierige kat aan de waterkant en de wisselende weerspiegeling van de bomen en struiken in het water. De fluitende vogels, gakkende eenden en ritselen van de bladeren door de wind. Het zonnetje, de frisse wind in je gezicht  en het koude water aan je handen. De stilte om je heen, even helemaal alleen, één met mijn supboard, het water en de natuur. Tijdens een rondje suppen is er zoveel te zien, horen, ruiken, voelen en beleven. Het ontspannen gevoel wat suppen mij geeft als ik er in mijn eentje op uittrek is niet te beschrijven. Dit is voor mij echt een moment voor mijzelf.

Ondanks de fysieke inspanning van het peddelen, het door de knieën zakken, het gaan zitten of liggen om onder een bruggetje of duiker door te gaan en vervolgens weer te gaan staan. Balans zoeken en weer verder gaan met genieten. Het lijkt mij allemaal niets geen energie te kosten, van een rondje suppen wordt mijn batterij juist heerlijk opgeladen

Hoe laad jij je batterij weer op?


foto #9 werkt preventief
29 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #9 werkt preventief.

Afvalstoffen hopen zich altijd in meer of mindere mate op in het lichaam. Op termijn kunnen opgehoopte afvalstoffen pijnklachten geven of zelfs ziekte veroorzaken.

Tijdens een massage wordt de doorbloeding gestimuleerd in het lichaam waardoor afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Door regelmatig een massage te nemen, voorkom je dat afvalstoffen zich langdurig ophopen in het lichaam en zo klachten geven.


foto Weg met cadeaustress
27 oktober 2021

Voor jou geen ‘wat-ga-ik-dit-jaar-weer-eens-geven’ stress.

Jij geeft dit jaar een ontspannen massage cadeau.

Geen paniek, je hoeft de massage niet zelf te geven. Dat doe ik voor je. Het enige wat jij hoeft te doen is contact met mij op te nemen. Je geeft door welk bedrag (min € 10,=) je op de cadeaubon wilt hebben en of het voor iemand met mannelijke of vrouwelijke trekjes is.
Ik zorg voor een feestelijk ingepakte cadeaubon die jij dan bij mij op kunt komen halen.

Dat wordt nog eens een ontspannen voorbereiding, heb jij gelijk tijd over om jezelf lekker te verwennen voor de feestdagen beginnen.

Ik zeg win-win situatie. En wil jij nou een lekkere ontspannen massage cadeau krijgen, stuur dan dit bericht even door naar een ieder die je lief is.


foto Tijd voor jezelf nemen
25 oktober 2021

Low energy… iedereen heeft er wel eens last van. Ook ik kom die momenten tegen op mijn pad.

Het blijft een kunst om goed te luisteren naar je lichaam en daar ook gepast op te reageren. Een keer extra nee zeggen, heerlijk met een kop thee en een boek op de bank tijd voor jezelf nemen. Of letterlijk opladen door te genieten van moeder natuur.

Een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen heeft mij pas heel goed gedaan. En onder het mom, gelukkig hebben we de foto’s nog, was het thuis nog lekker nagenieten. En mogen jullie nu ook meegenieten :)


foto #8 ondersteunt loslaten
22 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #8 ondersteunt loslaten.

De herfst is in volle gang, de bomen zijn volop bezig om hun bladeren los te laten. Dat doen ze niet van de één op de andere dag. Dat is een proces.

Meebewegen met de natuur is een mooie manier om je overbodige ballast die je niet meer nodig hebt los te laten.  Niet altijd makkelijk en soms ook spannend. Voetreflexmassages kunnen je net dat zetje geven in het proces wat je lichaam nodig heeft om los te laten. De ontspanning, de rust die een massage creëert in je lichaam, dragen daar aan bij.

Wat zou jij los willen laten?


foto Chaos in je hoofd
18 oktober 2021

O niet vergeten dit te regelen. Ik moet dit en dat nog doen voordat… O nee, vergeten ik het nog…

Herkenbaar, chaos in je hoofd omdat je het gevoel hebt zoveel te moeten. Bang om iets te vergeten en door de chaos in je hoofd vergeet je het juist.
De hoogste tijd om even op de rem te trappen. Moment voor jezelf nemen en terug te keren naar je basis.

Ondanks de gedachte ook nog tijd vrij te moeten maken voor een voetmassage, zal de massage je goed doen. De massage geeft rust in je hoofd, ontspanning in je lijf waardoor je eigen batterij de kans krijgt om weer op te laden. Na de massage ziet de wereld er een stuk minder ‘moeterig’.


foto #2 verlicht oorpijn
15 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #2 verlicht oorpijn.

Oorpijn is een hele nare pijn die ook vaak nog eens doortrekt naar je gezicht. Zolang er geen sprake is van een gaatje in het trommelvlies kan een oorkaarsbehandeling verlichting geven.

De warmte van de oorkaars en de lichte trilling die ontstaat zorgen voor ontspanning van het trommelvlies. Dit geeft al direct verlichting van de pijn.
De ontspanning werkt door naar het middenoor waar de doorbloeding verbetert wordt en het immuunsysteem geactiveerd. Zo kan het lichaam de oorzaak van de oorpijn oppakken zodat de oorpijn afneemt.

Nieuwsgierig geworden naar een oorkaarsbehandeling of heb je vragen, ik hoor het graag.


foto De avondmassages
11 oktober 2021

Het wordt steeds vroeger donker, de regen en wind slaan tegen de ramen. Binnen heb ik de kaarsjes aan, heerlijk op de bank onder een dekentje, glas heet water en een spannend boek erbij. Mij hoor je even niet. Tijd voor ontspanning, even niets moeten en in alle rust de dag afsluiten.  

Wat ik ook heerlijk ontspannend vind en een hele mooie energie vind geven, zijn de massages ’s avonds in deze donkere periode. De sfeer van de kaarsjes, de warmte en geborgenheid van de deken. Het voegt iets extra’s toe aan de massage. Een gevoel wat ik niet onder woorden kan brengen, maar keer op keer zo’n mooi cadeau is om te mogen voelen. Dat gevoel deel ik graag met je.


foto #7 verlicht spierpijn
8 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #7 verlicht spierpijn.

Spierpijn ontstaat door ophoping van afvalstoffen en zuurstof te kort in het bloed.

En dat is precies wat een voetreflexmassage doet, die stimuleert de doorbloeding zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten en de spier weer goed voorzien wordt van zuurstof en andere voedingsstoffen.

Blijf niet langer rondlopen met je spierpijn, een voetreflexmassage verlicht.


foto Ontwikkelingen Praktijk Keep KALM
4 oktober 2021

Op weg naar één jaar praktijk. Een bijzonder jaar waar ik vol trots op terug kijk en dankbaar ben voor de groei van mijn praktijk.

Stapje voor stapje bracht ik mijn praktijk onder de aandacht.  

Het begon met de website, Instagram account, Google bedrijfspagina en het verspreiden van visitekaartjes en folders.
Deze zomer kwam daar het naambordje op de gevel bij, zodat ik niet alleen digitaal maar ook real-life zichtbaar ben.

De ervaringen en de dankbaarheid die mijn klanten uiten, hebben sinds kort een mooi plekje op mijn website gekregen. Het is zo leuk om terug te horen hoe klanten de massage hebben ervaren. Blijf dat vooral doen, bijvoorbeeld via Instagram, mail of de reviews van Google. Zet ik ze vervolgens op de website.

Alsof dit nog niet genoeg is, kom ik vanaf nu ook ieder kwartaal met een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en tips. Wil jij ook ieder kwartaal de nieuwsbrief ontvangen, laat het mij weten.

Belangrijkste natuurlijk je eigen ervaring. Dus vertel aan een ieder die het maar horen wil, wat voor heerlijke voetreflexmassages ik geef of kom het zelf eens een keer proberen ;).


foto #6 verhoogt weerstand
1 oktober 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #6 verhoogt weerstand.

Voetmassages hebben een positief effect op de weerstand. Door de aanraking worden hormonen aangemaakt die een positief effect hebben op het afweersysteem van het lichaam.

Door de massage van de reflexpunten op de voeten wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Verkoudheid/griep ontstaat doordat afvalstoffen zich ophopen in het lichaam en de organen niet voldoende gevoed worden met voedselrijk bloed. In de periode dat we vatbaar zijn voor griep en verkoudheden wordt extra aandacht gegeven aan de reflexpunten die het afweersysteem van het lichaam regelen. Zo wordt de weerstand van het lichaam verhoogt en bent u minder vatbaar voor verkoudheden/griep of u wordt minder ziek.