Keep KALM
welkom nieuws wiebenik behandelingen ervaringen tarieven contact

Nieuws

foto Zomervakantie
20 juli 2022

Keep KALM
Enjoy every moment of summer

De zomervakantie is voor vele begonnen. De kids zes weken even geen school. Of je nu thuis bent, dagjes er op uit trekt of op vakantie gaat. Geniet van ieder moment deze zomer.

Ik ga de komende weken in ieder geval wel genieten. Jullie zullen het even een paar weken zonder mijn wekelijke berichtjes moeten doen over mij of met een reden voor voetreflexmassage, gezichtsmassage of oorkaarsen. Maar niet getreurd de wekelijkse spreuken zal ik iedere week blijven plaatsen, zo blijf ik toch nog een beetje bij jullie. En ach, wie weet komen mijn vakantie-geniet-momentjes nog wel voorbij.

De komende zes weken ga ik natuurlijk niet alleen genieten van de zomer en mijn gezin maar ook van het geven van de massages aan mijn klanten. Ben je toe aan een massage, laat het mij weten dan plannen we wat in.  

Fijne zomervakantie


foto #29 ontspannen zomer
15 juli 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #29 ontspannen zomer

Met ontspannen voeten de zomer in. Tijdens de voetreflexmassage staat ontspanning op nummer 1. Niet alleen van je hele lijf maar in het bijzonder van je voeten. De hele winter hebben de voeten verstopt gezeten in schoenen en sokken. Nu mogen ze vrij zijn. Met blote voeten op verschillende ondergronden lopen, geen sokken aan maar lekker aan de buitenlucht.

Eén groot feest en niet alleen voor je voeten maar voor je hele lichaam. Door op je blote voeten te lopen, masseer je gelijk de onderkant van je voeten. En na een voetreflexmassage herkent je lijf deze drukpunten nog sneller en weet je lichaam waar het herstel van balans in het lichaam nodig is en kan het gelijk ontspannen.

Ik wens je een ontspannen zomer.


foto #5 verbetert immuunsysteem
8 juli 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage… #5 verbetert immuunsysteem

Net als bij iedere massage stimuleert een massage van het gezicht ook de afvoer van afvalstoffen. Zo maken de afvalstoffen plaats voor de voedingsstoffen die het lichaam ondersteunen bij het verbeteren van het immuunsysteem. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een hogere weerstand.foto Verrast
4 juli 2022

Super blij was ik afgelopen week toen ik verrast en verwend werd met een heel mooi cadeau. Een onderdeken van Texelse schapenwol, op maat gemaakt voor mijn behandeltafel. Dank je wel @de_texelse_schaapjeskraam (instagram account) voor dit heerlijke zachte cadeau waar iedereen heel veel plezier van zal hebben. In de zomer lekker koel, in de winter lekker warm en altijd heerlijk zacht en comfortabel liggen tijdens de massages.

Echt super bedankt De Texelse Schaapjeskraam (https://detexelseschaapjeskraam.nl/)


foto #28 is laagdrempelig
1 juli 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #28 is laagdrempelig

Verlang je naar een moment voor jezelf, even lekker ontspannen tijdens een massage… maar voel je je er niet prettig bij om bij een onbekende je kleren uit te moeten trekken?

Dan is voetreflexmassage iets voor jou. Je kunt heerlijk genieten van alle voordelen van een massage want het enige wat je hoeft te ontbloten zijn je onderbenen en je voeten.


foto Even eruit...
27 juni 2022

Even eruit, even genieten…. je hoeft er niet ver voor van huis.

Zo stapte ik 1,5 week geleden op de fiets om in 3 dagen tijd samen met een vriendin de West-Friese Omringdijk af te fietsen.

Het weer was fantastisch. Zelfs wind tegen op de dijk was geen straf met de bijna tropische temperaturen.  De route was zeer afwisselend, veel verschillende soorten natuur gezien.  Onderweg twee overnachtingen gedaan bij Bed and Breakfast. Sliepen we de eerste nacht in een pipo wagen in Andijk. De tweede nacht hadden we een overnachting geboekt bij B&B Huize Weltevree @kitalpha.alpacas in Schellinkhout. Een alpaca boerderij waar we letterlijk onder de alpaca’s sliepen, nou ja onder een dekbed van alpaca wol in een super mooie, zeer ruime kamer met alle gemakken voorzien. Bij aankomst kregen we gelijk een rondleiding op boerderij en was het jammer dat we onze mobiel in de kamer hadden laten liggen. Want hoe vaak sta je nu tussen de alpaca’s in de wei….

Dat je dus dichtbij huis ook heerlijk kan genieten blijkt maar weer. Mijn batterij is opgeladen, ik kan er weer even tegen aan.  


foto #8 prettiger vliegen
24 juni 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #8 prettiger vliegen

Je kent het wel, het vliegtuig is nog maar net aan het stijgen of de druk op je oren neemt al toe. De één redt het met slikken of een kauwgompje eten, de ander voelt zich er beroerd van en heeft pijn.
Voor je het weet wordt de daling weer ingezet en heb je weer last van de druk op je oren. Leuk, op vakantie met het vliegtuig.

Door voor vertrek oorkaarsen te doen verwijder je de proppen oorsmeer uit je gehoorgang. Die proppen geven in ieder geval geen tegendruk meer tijdens het stijgen en dalen. Maar ook zorgen de oorkaarsen voor een betere doorbloeding van de holtes in je hoofd en in je gehoorgang. Door de betere doorbloeding ontspannen de spieren rondom de holtes zich en is er meer ruimte. Zo is je lichaam beter in staat de drukverschillen op te vangen.

Alle beetjes helpen in het zo comfortabel mogelijk vliegen. Ik wens je een mooie vakantie.


foto Vaderdag
19 juni 2022

De hele week op school stiekem knutselen. Thuis heel goed je best doen om niets te verklappen. Op vrijdag kreeg je je zelfgemaakte Vaderdag cadeautje mooi ingepakt mee naar huis. Thuis verstopte je het cadeautje goed onder je bed… o wat duurde het lang voordat het zondagmorgen was. Eindelijk was het moment daar om jezelf gemaakte cadeautje te geven.

Wat was ik altijd trots op wat ik had gemaakt….

Vaderdag, een moment om je vader in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere dag heeft ook een andere kant, niet iedereen kan zijn vader op deze dag in het zonnetje zetten. De reden daarvan is voor iedereen weer anders.

Hoe je dag er vandaag ook uitziet, maak er een mooie dag van. Koester de mooie momenten met je vader, hoe klein ze ook zijn.


foto #27 bij hooggevoeligheid
16 juni 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #27 bij hooggevoeligheid

Loopt je hoofd over van alles wat je in je omgeving ziet, ruikt, proeft, hoort, voelt en ervaart? Ben je altijd aan het denken, snel moe?

Gun jezelf dat moment van tot rust komen, even opladen, even uit. Alleen jij en de ontspanning die een voetmassage je geeft. Je lichaam zal je dankbaar zijn want niet alleen de ontspanning zal merkbaar zijn voor je. Je krijgt de kans om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en je batterij weer lekker op te laden.

Na een voetmassage kun je er weer helemaal tegen aan.


foto Week van de hsp
13 juni 2022

Als kind was ik stil en teruggetrokken, trad niet snel op de voorgrond en liet ik het gewenste gedrag zien. Mijn leeftijdsgenoten begreep ik niet altijd. Dat gaf mij het gevoel dat ik dat ik anders was dan de ander. Maar hoe dat kwam, geen idee. Dat begreep ik pas velen jaren later, dankzij de komst van mijn kinderen.

Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met de term hooggevoeligheid. Maar toen vielen er vele kwartjes op zijn plek. Niet dat ik gelijk met al mijn uitdagingen om kon gaan…. Nee, dat kostte de nodige tijd en met vallen en opstaan. Mijzelf leren kennen en mijn eigen grenzen ontdekken.

Tijdens die ontdekkingstocht leerde ik ook hoe ik de voordelen van hooggevoelig zijn, kon gaan gebruiken in mijn dagelijks leven. Het inleven in anderen heb ik altijd gedaan, alleen beïnvloedt het nu niet meer mijn eigen gevoel. Maak ik dankbaar gebruik van mijn intuïtie tijdens de massages. En weet ik dat ik na een feestje met veel mensen om mij heen, mijzelf de rust moet gunnen om bij te komen.


foto #4 voor iedereen
10 juni 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage…. #4 voor iedereen

Wat je leeftijd, geslacht, afkomst, geloof, reden of wat dan ook maar is, een gezichtsmassage is geschikt voor iedereen.

Even alles en iedereen om je heen vergeten. Even tijd voor jezelf. Genieten van de aanrakingen van je gezicht, het masseren van je hoofdhuid, de aandacht voor de oren.

Een gezichtsmassage kent vele voordelen.


foto Spannende week
6 juni 2022

Deze week wordt voor vele een spannende week, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de ouders.

Deze week krijgen de examenkandidaten van de middelbare scholen hun cijfers te horen die ze voor hun examen hebben gehaald. Veel leerlingen kunnen dan de balans opmaken gezakt of geslaagd. Altijd een spannend moment. Ik hoop voor iedereen dat de vlag uit kan.

Vaarwel middelbare school, op naar een nieuwe fase in je leven. Maar vergeet niet eerst te genieten van jullie welverdiende vakantie.


foto #26 is rustgevend
3 juni 2022

 Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #26 is rustgevend

Even niets moeten, even je gedachten laten voor wat het is en lekker liggen. Je overgeven aan de ontspanning terwijl je voeten gemasseerd worden. Terwijl jezelf tot rust komt, zorg je goed voor jezelf en je lichaam.

Tijdens de massage komen opgehoopte afvalstoffen vrij, worden je organen ondersteunt in het herstellen van zijn natuurlijke balans en daar hoef je helemaal niets voor te doen. Alleen maar lekker liggen, genieten en tot rust komen.


foto Vrijheid
30 mei 2022

‘Wat een heerlijk weer, zullen we lekker naar het strand gaan en daar een hapje eten?’ Zomaar een uitspraak die ik pas deed.

Nu we weer vrij zijn om te gaan en te staan, niet meer beperkt worden door coronamaatregelen is het toch wel weer genieten. Spontane acties om erop uit te gaan. Ik had het niet echt gemist maar nu het weer kan, is het toch wel heerlijk. Even gezellig met elkaar in een andere omgeving, komen er ook gelijk weer andere verhalen voorbij.

Zeker nu het regelmatig lekker zonnig weer is, is het fijn om er af en toe op uit te trekken. Van de achtertuin heb ik de afgelopen twee jaar al volop genoten.


foto #7verlicht piep in oor
27 mei 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #7verlicht piep in oor.

Eindelijk kunnen we weer naar festivals en evenementen. Lekker feesten, dansen, springen, meezingen en met een piep in het oor thuiskomen, omdat we net iets te dicht bij de box hebben gestaan.

En dan heb je zo’n nare piep in je oor die je dag en nacht achtervolgt. Heel vervelend. Vaak gaat het na verloop van tijd zelf over maar ondertussen word je gek van die piep.

Oorkaarsen geeft verlichting. Van mijn klanten krijg ik terug dat de piep tijdens de oorkaarsen naar de achtergrond verdwijnt. Het heerlijk ontspannend werkt en zoveel rust brengt. Dat verbetert gelijk het humeur. Helaas verdwijnt de piep niet direct na de oorkaarsen maar werd deze wel al snel minder.


foto Verwennerij
23 mei 2022

Heerlijk onderuitgezakt zittend in de kussens, mijn beentjes omhoog. En verwend worden met heerlijk gefriemel aan mijn voeten. Eerst de nagels verzorgd en voorzien van een zomers kleurtje en daarna afsluitend een heerlijke voetmassage. En wat een luxe, ik hoefde de deur niet uit, mijn dochter verzorgde mijn voeten met liefde.

Ik ben bijna dagelijks met voeten van een ander bezig, maar mijn eigen voeten worden nog wel eens vergeten. Even snel insmeren met een voetverzorgende crème voor het slapen gaan en af en toe een magnesium voetenbadje, maar dan heb je het wel weer gehad.

Maar ook wat was dit toch lekker. En zo lief. ‘Mama heb je nog ergens last, zeg maar waar de punten zitten, dan masseer ik die voor je mee….’ Alleen de aanwijzing van de plaatsen op mijn voeten waren genoeg. Ze wist precies welke massagebeweging daarbij hoorde. Mmmm, volgens mij slaat je onderbewuste de massagetechnieken op de verschillende plaatsen op je voet op en kun je die dus uitvoeren bij een ander zonder uitgebreide instructie.

Deze verwennerij smaakte naar meer… Laat jij jezelf wel eens verwennen?


foto #25 ondersteunt herstel burn-out
20 mei 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #25 ondersteunt herstel burn-out.

Altijd maar moe, stemmingswisselingen, opgejaagd gevoel, geheugenproblemen. Lichamelijke niet te verklaren ongemakken zoals hoofdpijn, hartkloppingen, hyperventilatie, hoofdpijn. Het opstaan je zwaar valt, je overal als een berg tegen opziet….

Zomaar een greep van de symptomen die ik in mijn praktijk tegen kom van klanten die met een burn-out te kampen hebben.

Een voetreflexmassage lost de burn-out niet op maar ondersteunt het lichaam wel op een hele fijne manier bij het herstel. De ontspanning die je ervaart tijdens de massage, even dat moment voor jezelf. Even voelen en de piekermolen in je hoofd tot rust brengen. De ondersteuning die het lichaam krijgt bij het herstel van de psychische en lichamelijke balans tijdens een massage.


foto Internationale dag van het gezin
15 mei 2022

Hoe zou mijn leven er uit gezien hebben als….

Een gedachte die ik nog wel eens in mijn hoofd voorbij laat gaan. Hoe zou mijn leven er uit hebben gezien als ik geen gezin zou hebben. Had ik mijzelf dan net zo ontwikkeld als nu? Zou ik dan ook mijn hart gevolgd hebben om mijn droom te realiseren?  Of zou ik dan maar door gegaan zijn, zonder te luisteren naar mijn hart?

Niemand kan daar antwoord op geven. Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor mijn gezin en het heuvelachtige pad wat ik samen met hun bewandel. Dankbaar voor de steun, het vertrouwen en de grote hoeveelheid liefde die ik altijd van ze krijg.

‘Hoe zou mijn leven zonder gezin er uit zien…’ Geen idee, ik weet alleen wel dat ik mijn gezin voor geen goud wil missen.


foto #3 vermindert hoofdpijn
13 mei 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage .. #3 vermindert hoofdpijn.

Tijdens een massage ontspannen de spieren in het gezicht en het hoofd. De spanning in de spieren geven meer druk op je schedel waardoor hoofdpijn kan optreden.

En niet alleen het gezicht maar ook de oren en de hoofdhuid worden tijdens een gezichtsmassage gemasseerd. Zeker bij stress geeft dit vaak verlichting van de hoofdpijn.


foto Afscheid nemen
9 mei 2022

Het zal niet lang meer duren….

De afgelopen weken heb ik via de webcam de koolmeesjes in onze tuin mogen volgen. Van het overnachten door ik vermoed vader in een lege nestkast, tot het ijverige bouwen van een nestje door vader en moeder samen. De verrassing dat er 9 eieren lagen waarvan er uiteindelijk 8 een kleine twee weken later zijn uitgekomen. Twee waren te zwak om te overleven en een paar dagen geleden vond ik er ’s morgens nog twee dood op hun rug. Een paar dagen keek ik met mijn pijn in het hart naar de beelden.

De bedrijvigheid van het voeden door vader en moeder. Het snelle groeien van de jonge koolmeesjes. Het heerlijke gekwetter uit het nestkastje van de jongen, wachtend op eten.

Het was zo leuk om te volgen als is de natuur ook heel hard en werd ik daar ook mee geconfronteerd. Thuis waren ze af en toe jaloers want dan vroeg ik ‘hoe gaat het met mijn schatjes?’ en zat ik de beelden van de webcam live te bekijken. Tja, dan kreeg ik natuurlijk wel te horen, je schatjes zijn hier hoor…..

Nog even en ik heb weer alle tijd voor mijn schatjes thuis want dan zullen de vier overgebleven, jonge koolmeesjes uitvliegen… Ik zal ze missen.