Keep KALM
welkom nieuws wiebenik behandelingen tarieven huisregels privacy contact

Nieuws

foto Leef je droom
20 september 2021

Iedere dag leven zoals in je droom….

Hoe mooi is het al je iedere dag doet waar je vroeger van droomde. Ik geniet dag in, dag uit. Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Na heel veel jaren dromen, is mijn droom werkelijkheid. Ik heb mijn eigen praktijk als voetreflexmasseur.

Nu vraag ik mij wel eens af, waarom heb ik de stap niet eerder durven zetten. Altijd was er wel een JA MAAR.  En bleef het bij dromen, dromen die ik alleen maar durfde te delen met mijn dagboek.

Hoe had mijn leven eruit gezien als ik wel eerder de stap gezet had. Had ik dan net zo op mijn intuïtie durven vertrouwen als nu? Of had ik de levenslessen daarvoor eerst nodig? Wie zal het zeggen……

Het maakt niet uit, ik geniet dag in dag uit. Soms moet ik mijzelf even knijpen of ik echt niet meer droom. Maar nee, het is werkelijkheid. Iedere dag geniet ik, dat is wat telt.  

Ik ben trots op wat ik heb bereikt en dat ik uiteindelijk toch de stap gezet heb om mijn dromen uit te laten komen. Dat is wat ik iedereen gun, doen waar je van droomt.


foto #1 geeft lucht
17 september 2021

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #1 geeft lucht.

Snotteren, niezen, niet door je neus kunnen ademen, in de herfst en winterperiode worden we allemaal wel een keer verkouden.

Oorkaarsen geven letterlijk lucht tijdens een verkoudheid. De warme lucht, ondersteunt met kruiden, zorgt er voor dat de opgehoopte afvalstoffen in de holtes in beweging komen. De doos met tissues staat dan ook voor je klaar tijdens de behandeling.

Nieuwsgierig geworden naar een oorkaarsbehandeling of heb je vragen, ik hoor het graag.


foto Dol op Lavendel
13 september 2021

‘Jij houdt echt van lavendel hé’, zei een klant pas tegen mij.

Mmm, daar moest ik even over nadenken. Ik was het mij niet bewust, maar ja, lavendel vind ik een hele fijne geur en mooie kleur hebben. Paars, één van mijn lievelingskleuren.

Ik werk in mijn praktijk graag met een paar druppeltjes lavendel olie tijdens de massage. Niet alleen omdat het lekker ruikt en de ontspanning bevordert maar ook omdat lavendel lichaam en geest op vele vlakken ondersteund.

Maar ik voeg ook graag wat druppeltjes Lavendin Ardèche toe aan de was zodat de handdoeken en voetzakjes heerlijk fris ruiken, alsof ik in een veld van Lavendel sta.

En ben je weleens bij mij in de praktijk geweest, dan kan in de zomerperiode de bak met bloeiende lavendel je niet ontgaan zijn. Heerlijk even met je hand er langs gaan om de geur tot je te nemen.

Wat is jouw lievelingsgeur?


foto Dag van de migraine
12 september 2021

Knallende hoofdpijn, niet weten waar je het moet zoeken. Het liefst in stilte, in het donker in bed blijven liggen en wachten tot het voorbij gaat…. migraine… een vreselijke hoofdpijn die jouw overvalt als het jouw niet uitkomt.

Voetreflexmassages kunnen het lichaam ondersteuning en verlichting bieden bij de symptomen die zich voordoen bij migraine. Zeker als stress, angst of hormonale veranderingen een oorzaak van de migraine zijn.

Wil je er meer over weten, neem dan contact met mij op voor meer informatie.


foto #4 stopt piekeren
10 september 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #4 stopt piekeren.

Even uit je hoofd, even niet in piekermodus.
Lichaam en geest  werken zo mooi samen. Tijdens de massage van de voeten wordt je aandacht verplaatst van je hoofd naar je voeten. Even niet piekeren maar genieten van de stilte en de ontspanning in je hoofd. Het grootste cadeau wat je je lichaam en geest kan geven.


foto Gek van voeten....
6 september 2021

Tja, misschien moet je dat wel een beetje zijn als voetreflexmasseur. Gek genoeg heb ik dat nooit zo gehad tot ik met de opleiding voetreflexologie begon.

Vanaf dat moment kijk ik altijd even naar iemands voeten. Het voorjaar en de zomer als de voeten weer zonder sokken en dichte schoenen vrij mogen bewegen is dan ook een heerlijke tijd voor mij.

Maar gelukkig, thuis kom ik ook voeten tegen. Zo is zelfs het matje in toilet helemaal in stijl.

Waar ben jij gek van?


foto #3 is zelfherstellend
3 september 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #3 is zelfherstellend.

Ons lichaam is een heel mooi complex systeem dat over het algemeen heel goed in staat is zichzelf in een gezond evenwicht te houden. Maar soms raakt het zelfherstellend vermogen uit balans en kan het een helpende hand in de vorm van een voetreflexmassage heel goed gebruiken.


foto Believe in yourself
30 augustus 2021

If you believe in yourself anything is possible

Deze spreuk staat op de muur boven mijn massagetafel.

Het heeft voor mij even geduurd voordat ik in de kracht van deze spreuk kon geloven.
Maar nu ik de kracht in mijzelf heb ontdekt, kijk ik tijdens iedere massage met een dankbaar en trots gevoel naar deze spreuk.

De kracht van deze spreuk geef ik vanuit mijn intentie tijdens de massage mee aan mijn klanten.

Wat is jouw lijfspreuk?


foto #2 Verlicht knieklachten
27 augustus 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #2 verlicht knieklachten.

Niet kunnen doen wat je eigenlijk zou willen, beperkt zijn in je bewegingsvrijheid door pijn in je knie.

Veel van mijn klanten ervaren de massage van het kniepunt op de voeten als bevrijdend. Tijdens de massage komen opgehoopte afvalstoffen, die de blokkades in de knie vormen, vrij. De doorbloeding in de knie wordt verbeterd en zo wordt het lichaam ondersteunt in het herstellen van zijn natuurlijke balans.


foto Schoolvakantie voorbij
23 augustus 2021

De schoolvakantie voor het noorden is voorbij. We staan aan het begin van een nieuw schooljaar.

Geen schooljaar is hetzelfde. Sloten wij afgelopen schooljaar de brugklasperiode van de jongste af, doet de oudste dit jaar examen en gaat zij de keuze voor een vervolgopleiding maken.

Zo groei ik met de ontwikkeling van mijn kinderen mee, zo mooi om ze jong volwassen te zien worden. Ik geniet van ieder moment.

Waar geniet jij van?


foto #1 werkt ontspannend
20 augustus 2021

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #1 zo werkt het ontspannend.

Ben je nog niet overtuigd waarom voetreflexmassage goed voor je zou zijn of zoek je nog een reden om een jezelf een massage cadeau te doen? Iedere week krijg je van mij een reden voor een voetreflexmassage. Als je dan nog niet overtuigd bent?

Een voetreflexmassage, is net als een gezichtsmassage, heerlijk ontspannend. Even de wereld om je heen vergeten, niets moeten, alleen maar liggen en heerlijk ontspannen.

Wie wil dat nu niet? Wanneer kom jij ontspannen?


foto Nieuwe balans
16 augustus 2021

Nu de schoolvakanties bijna voorbij zijn, wordt het weer even zoeken naar een nieuwe balans.

Voor de één zijn rust, structuur en regelmaat van belang, de ander zou daar helemaal gek van worden? Waar voel jij je goed bij?

Na lange tijd vakantie is het altijd weer even wennen om weer terug te komen in het nieuwe ritme. In mijn geval weer wennen aan de nieuwe schoolroosters van de kinderen, het op tijd opstaan, rekening houden met sporten, bijbaantjes en mijn eigen afspraken.

In de waan van de dag vergeten we in dit nieuwe ritme al snel onszelf en dat is voor een goede balans van lichaam en geest en ons energielevel nu juist zo belangrijk.
Een voetreflexmassage kan je hierbij helpen. Niet alleen ondersteunt voetreflex het lichaam bij het herstellen van zijn natuurlijk evenwicht maar is een massage ook nog eens heel ontspannend en kom je even helemaal tot jezelf in een rustgevende omgeving.

Plan je moment me-time in voordat je agenda voor jouw wordt volgepland en je dat momentje me-time weer voor je uit gaat schuiven. Als jij in balans bent, gaan de mensen in jouw omgeving daar in mee.

Laat maar weten wanneer ik kan bijdragen aan jouw me-time moment en de ondersteuning van jouw balans.


foto Obstipatie
13 augustus 2021

Als je niet naar het toilet kunt gaan, buikpijn hebt en een opgezette buik hebt, dan ben je niet blij. Wat kun je je dan ellendig voelen.

Je eet vezels, je drinkt minimaal 2 liter vocht per dag, je beweegt en toch overkomt het je. Naar de oorzaak is het vaak gissen.

Het masseren van de darmen is, niet alleen op de buik zelf, maar ook tijdens een voetreflexmassage een mooie ondersteuning voor de darmen. Tijdens mijn massages maak ik soms ook gebruik van edelstenen. De eigen energetische trilling van edelstenen en de ondersteuning bij de afvoer van negatieve energieën maken de massage nog krachtiger.
Op gevoel pak ik een edelsteen en kijk ik wat voor dat moment het beste is. Dat kan zijn de steen laten vasthouden in de handen, de steen bij de voeten leggen of actief gebruiken tijdens de massage zelf.

Voetreflexmassages kunnen dus ook bij darmklachten een ondersteunende rol bieden in het zelf herstellend vermogen van het lichaam.


foto Aantal massages
9 augustus 2021

Een veel gestelde vraag in mijn praktijk is, hoeveel tijd moet er minimaal tussen een massage zitten?

Mijn antwoord daarop is, luister naar je lichaam, die vertelt je wat je nodig hebt.

Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, dan is een voetreflexmassage eventueel gecombineerd met een gezichtsmassage daar heel geschikt voor. Voor iedereen is die behoefte verschillend, luister naar je lichaam.  De één belt voor een afspraak als hij/zij er aan toe is, de ander plant iedere 2/4/6 weken een afspraak in.

Wil je klachten verminderen door middel van voetreflexmassages? Verwacht geen wonderen, meerdere behandelingen zijn nodig voordat er enig resultaat bereikt kan worden. Voetreflexmassages zijn altijd ondersteunend aan het reguliere behandelproces en niet ter vervanging. Afhankelijk van de klachten kan een aantal weken iedere week een behandeling effectief zijn, maar bij bijvoorbeeld menstruatie klachten kan maandelijks een massage ook ondersteunen op weg naar het gewenste effect.

Kortom, luister naar je lichaam wat goed voelt en samen bespreken we de mogelijkheden. Iedereen is uniek en zo ook het antwoord op deze veel gestelde vraag.


foto Oorkaarsen en kiespijn
6 augustus 2021

Kloppende kiespijn, gezwollen kaak….

Zo verliep mijn laatste week van de vakantie. Na een aantal tandartsbezoekjes en een wortelkanaalbehandeling verder, was de druk op mijn kies aanzienlijk minder. Mijn lichaam was aanzet voor het opruimen van de ontstekingsresten en het verdere herstel.

De hele linkerkant van mijn gezicht was pijnlijk en gespannen. Wat was ik blij dat ik mijn man al een keer geleerd had om mij een oorkaarsbehandeling te geven.

De ontspanning die de  oorkaarsen geven, als je zoveel pijn / spanning in je gezicht en holtes hebt, was een verademing.

Naast de ontspanning die de warme lucht in je holtes geeft, wordt ook de doorbloeding gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen zo makkelijker worden afgevoerd waardoor het lichaam ondersteunt wordt bij het zelf herstellend vermogen en het opruimen van de ontstekingsresten.

Na een aantal dagen kon ik weer lachen en dit keer niet als een boer met kiespijn.

Pijnklachten in gezicht, oren of holtes en wil je het effect van een oorkaarsbehandeling zelf ervaren of heb je vragen, neem gerust contact met mij op. Of kijk voor meer informatie over oorkaarsen op mijn website.


foto Moment voor jezelf
2 augustus 2021

Mijn zomervakantie is voorbij. Zin in een moment voor jezelf, probeer eens een voetreflexmassage. Heerlijk ontspannend en super voor je lichaam.

Iedere massage is uniek maar de opbouw van de massage is vrijwel altijd gelijk. Wat kun je verwachten?

👣 Mijn praktijkruimte bevindt zich op de 1e verdieping.
👣 Onder het genot van een glas koud/warm water of thee maken wij nader kennis met elkaar.
👣 Ik vertel je wat voetreflex is en hoe ik werk.
👣 Je neemt plaats op de behandeltafel in een houding die voor jouw het prettigst is.
👣 Ik dek je, indien gewenst, af met een deken.
👣 Beide voeten maken bij de start van de massage kennis met mijn handen.
👣 Meestal begin ik met je rechtervoet, maar met links starten kan ook, net wat mijn gevoel aan geeft.
👣 De voet die niet gemasseerd wordt, dek ik tegen afkoelen af.
👣 Ik masseer met een natuurlijk olie, eventueel aangevuld met een etherische olie.
👣 Ik werk zoveel mogelijk in stilte, dan is het effect van de massage het grootst.
👣 Beide voeten komen tijdens de massage aanbod.
👣 De massage sluit ik af door beide voeten gelijktijdig te masseren.
👣 Na afloop strijk ik met mijn handen tot je knieën over je onderbenen en houd je voeten ter afsluiting nog even vast.
👣 Met lekker warme ingepakte voeten geniet je nog even lekker na, terwijl ik mijn handen ga wassen.
👣 Als je er aan toe bent, kom je langzaam in beweging en trek ik je sokken weer aan.
👣 We sluiten de massage af met nog een glas heet/koud water of thee en nemen de tijd voor je ervaringen.
👣 Na ongeveer 2 uur ronden we de eerste behandeling af.

Ben je nieuwsgierig geworden wat een voetreflexmassage voor jou kan betekenen of heb je
nog vragen? Stel ze gerust.

Psst, komt dit verhaal je bekend voor? Dat klopt. Gedeelte van het bericht heb ik al eerder geplaatst.


foto Wat gaat de tijd toch snel….
30 juli 2021

Gelukkig hebben we de foto’s en de herinneringen nog. Jeetje wat klinkt dat cliché maar zo is het wel.

Twee weken geleden genoot ik volop van mijn fietsvakantie van Alkmaar naar Koudekerke (Walcheren).

De mooie afwisselende natuur, de rust, de liefde en gezelligheid van mijn zoon, het camping leven.

HEERLIJK, ik kan niet anders zeggen. Zeker voor herhaling vatbaar en eerlijk, ik had nooit verwacht dat ik dat na afloop zou zeggen. Zo zie je maar, nieuwe uitdagingen aangaan kan altijd….

Welke ‘nieuwe’ uitdaging zou jij aan willen gaan?


foto Gefascineerd door voeten ....
26 juli 2021

Vanaf het moment dat ik begonnen ben met voetmassages, ben ik gefascineerd door voeten.

Wat is het toch een heerlijke tijd de zomerperiode. Mensen lopen op blote voeten of slippers. Ik kan het niet laten om voeten te observeren of zelfs te fotograferen.

Zo ook dit weekend toen mijn 16 jarige dochter met haar oppaskindje (1,5 jaar) bij ons thuis was. Zo lief die kleine schattige voetjes. Zeker toen we met vingerverf aan de gang gingen om voetafdrukjes op een schilderij te maken, als cadeautje voor haar papa en mama. Ik had de eer om de voetjes in te smeren met de verf, wat had de kleine meid een lol. En wat genoot ik van dat lachende koppie.

Heerlijk, ik hou van voeten :)


foto Startpijn
23 juli 2021

Startpijn is de pijn die je  in je hiel of onderkant van je voet voelt. Je voelt de pijn vooral ’s morgens bij het opstaan of na een tijdje gezeten te hebben. Vaak verdwijnt de pijn en het stijve gevoel nadat je eenmaal in beweging bent gekomen.

Pijn die zich aan de onderkant van de voet voordoet omdat het weefsel in de voetzool gespannen is en soms zelfs te kort is. Het voelt alsof je de hele dag op je tenen of hoge hakken hebt gelopen.

Een hele vervelende, hinderlijke pijn die langzaam erger wordt. Er zijn allerlei mogelijkheden om de onderkant van de voet soepel te houden. Massage is er daar één van. In mijn praktijk heb ik al meerdere klanten mogen behandelen met soortgelijke pijnklachten met mooi resultaat. Door het masseren van de voetzool, stimuleer je de doorbloeding, wordt het weefsel soepeler en nemen bovenstaande klachten af. Dit bereik je uiteraard niet met één behandeling maar ook hier geldt de kracht van de herhaling zorgt voor een positief effect.

Blijf niet langer met startpijn rondlopen, maak snel een afspraak zodat ik je kan helpen bij het verlichten van de pijn.

Ps komt dit verhaal je bekend voor? Dat klopt. Dit is een repost van een eerder geplaatst bericht.


foto Mijn eerste keer voetreflexologie….
19 juli 2021

Mijn eerste keer voetreflexologie was tijdens de inservice opleiding A-verpleegkundige.  Ik klink nu vast heel oud als ik zeg dat dat al 26 jaar geleden is. Tijdens één van de lessen werden een aantal alternatieve behandelmethoden besproken.

Voetreflex was er daar één van en ik was op slag verliefd. Ik vond het zo inspirerend dat het lichaam gespiegeld is op de voeten.  Dat het mogelijk is om klachten te verminderen of zelfs te verhelpen door het masseren van de drukpunten op de voeten. Wauw, daar wilde ik iets mee in de toekomst…

Het zaadje was geplant, nu moest het plantje nog groeien. Dat duurde een tijd, pas toen ik zelf verschillende voetreflexmassages onderging en daar het effect van mocht ervaren, ging het plantje groeien. En het plantje groeide verder toen ik zag wat voor effect het masseren van de voeten op mijn kinderen had. Toen de eerste bloempjes van mijn plantje begonnen te bloeien, was het moment daar. Ik ging de opleiding voetreflexmassage volgen.

Wat is jouw verhaal achter je passie?

Ps komt dit verhaal je bekend voor? Dat klopt. Dit is een repost van een eerder geplaatst bericht.


foto Koud of lauw warm water
18 juli 2021

Koud of lauw warm water op een zomerse dag?

Hoe drink jij het liefst je water op een warme zomerdag?

Zelf drink ik het liefst lauw warm water. Als je lauw warm water drinkt, vernauwen je bloedvaten niet om de warmte vast te houden. Je lichaam is zo in staat om overtollige warmte door middel van zweten af te voeren. Zo houdt je lichaam je lichaamstemperatuur op peil.

Maar niets is heilig en ook de meningen over wat beter is om te drinken bij warm weer lopen uiteen.

Het tegenovergestelde gebeurt als je (ijs) koud water drinkt. Je bloedvaten vernauwen zich om de warmte vast te houden. Dat is een natuurlijke reactie van het lichaam. Maar na het drinken van een glas (ijs) koud water is er wel het gevoel van verkoeling.

Waar voel jij je het prettigst bij?


foto Vakantie, voorpret of stress?
11 juli 2021

Eerlijk, de weken voorafgaand heb ik veel voorpret aan de voorbereidingen van de vakantie. Maar als het dan dichterbij komt, gaat het ook wel kriebelen.
☀ Hebben we mee wat minimaal nodig is?
☀ Is alles geregeld?
☀ Zijn we nog wat vergeten?
☀ Is er nog plek op de campings waar we willen overnachten?
☀ Werkt het weer mee?

Voor mij dit jaar een nieuwe vakantiebeleving. Iets met een fiets, tent en kust. 🚲 ⛺️ 🏖
Een week fietsen en kamperen langs de Nederlandse kust, richting Zeeland. Ideetje van mijn zoon. In het verleden hebben samen een weekendje gefietst op Ameland met een overnachting in een hotel. Maar nu gaan we op weg naar Zeeland kamperen. En weet je waarom Zeeland.... omdat daar de bolussen zo lekker zijn!

Het slapen op een dun matje, zitten op de grond en vele kilometers (vanuit mijn perspectief) per dag fietsen, dat wordt heel goed luisteren naar mijn lijf en mijn eigen grenzen bewaken. Ondanks de beperkte ruimte gaat in ieder geval de Zechsal magnesium mee om goed voor mijzelf te zorgen.

Aan de voorbereidingen kan het in ieder geval niet liggen. Vol vertrouwen kijk ik uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ga genieten van de mooie natuur, elkaars gezelligheid en vooral plezier hebben.

Zeeland, we zijn onderweg.


foto Dyslexie
9 juli 2021

Moeite hebben met taal, zo wordt dyslexie omschreven.

Net als bij ADHD is er op internet genoeg te vinden over wat dyslexie is en mogelijke oorzaken. Dyslexie komt in vele verschillende soorten vormen en gradaties voor.

Van kinderen met dyslexie wordt veel gevraagd, de lat ligt hoog. Vertrouwen in zichzelf kan beschadigd zijn, aanwezige druk om goed te presteren kan hoog zijn.
Zelfs nu het vakantie is, zal het advies zijn om te blijven oefenen met lezen, schrijven, spelling etc. Nooit eens even lekker ontspannen of vakantie vieren. En dat terwijl ontspanning zo’n positief effect op het lichaam heeft.

Ontspanning die je met voetreflexmassage bereikt. Terwijl u of uw kind helemaal tot rust komt, even alle positieve aandacht krijgt, ondersteunt voetreflex ook nog de samenwerking tussen de hersenhelften. Een win-win situatie. Heerlijk om nog deze vakantie mee te beginnen, zodat uw kind ontspannen het nieuwe schooljaar in kan gaan.

Er zijn goede resultaten bereikt met een aantal weken voetreflexmassages en dyslexie.

Heb je dyslexie en wil je meer weten over de mogelijkheden van voetreflexmassages bij dyslexie, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Ken je iemand met dyslexie, maak ze attent op dit bericht zodat ook zij bekend worden met de mogelijkheden die voetreflexmassages op dit gebied bieden.


foto Zomervakantie 2021
5 juli 2021

Ga jij deze zomervakantie genieten?
Ik wel, daarom heb ik de eerste drie weken van de zomervakantie gewijzigde openingstijden:
     👣 12 t/m 18 juli is de praktijk gesloten
     👣 19 t/m 31 juli is de praktijk van 9.00 tot 11.00 uur geopend

Je bent van harte welkom voor het maken van een afspraak voor een klachtgerichte of ontspannen voetreflexmassage.  Houd er bij het maken van je afspraak wel rekening mee dat de eerste twee weken na je vaccinatie een massage je lichaam geen goed zal doen.

Mocht ik je voor de zomervakantie niet meer spreken, dan wens ik je een hele fijne 🌞 vakantie. 💜


foto ADHD / ADD
2 juli 2021

Wist je dat ADHD/ADD en voetreflexmassage een prachtig paar zijn.

Nee, geen verhaaltje over de kenmerken, oorzaken van ADHD/ADD. Daar staat het internet al vol mee.  

Ik wil het hebben over de kracht van voetreflexmassages bij ADHD/ADD. Zeg nou eerlijk, hebben we allemaal niet één of meerdere kenmerken van ADHD/ADD. Gediagnosticeerd of niet, de voordelen van deze voetreflexmassage gelden voor ons allemaal.
    
Wekelijks een gerichte voetreflexmassage heeft al mooie resultaten opgeleverd bij kinderen, jongeren en volwassenen.

De voetreflexmassage die ik geef ondersteunt bij:

 • Ontspanning
 • Positieve 1 op 1 aandacht
 • Samenwerking van de hersenen stimuleren door extra aandacht te geven aan de zones van het hoofd op de voeten


Ook de algemene voordelen van voetreflexmassage zijn hier net zo goed van toepassing.

 • Afvalstoffen verwijderen uit het lichaam (ophoping van afvalstoffen kan een zware belasting zijn voor lichaam en geest)
 • Het lichaam ondersteunen in het herstellen van zijn natuurlijke balans


Wil je meer weten over voetreflexmassage bij ADHD/ADD, schroom niet om contact met mij op te nemen.


foto Chaos in je hoofd
28 juni 2021

Chaos in je hoofd! Herkenbaar!

Voor mij is het heel herkenbaar. Was het voor mijn burn-out de normaalste zaak van de wereld en wist ik niet beter dan dat het altijd druk en chaotisch was in mijn hoofd. Tot ik tijdens mijn herstelproces tot de ontdekking kwam dat het ook anders kan.

Nu geniet ik van de rust in mijn hoofd. Maar als de chaos er eens is, herken is het veel sneller. Allereerst roep ik tegen een ieder in mijn gezin ‘STOP, ik kan er even geen informatie meer bij hebben, het is chaos in mijn hoofd!’. Ik accepteer dat het zo is op dat moment en ga op onderzoek uit naar de oorzaak. Dat onderzoeken doe ik al schrijvend in een dagboek. Zo kom ik tot de mooiste inzichten en kan de ik rust terugbrengen. Preventief maak ik graag gebruik van een to do lijstje. Zo handig, wat op papier staat is geduldig en hoeft niet langer in mijn hoofd rond te dwalen.

Is chaos in je hoofd voor jouw herkenbaar, hier een aantal rust in je hoofd tips:

 • Acceptatie dat het is zoals het is
 • Grenzen aangeven
 • Schrijven
 • Wandelen
 • Sporten
 • Ademhalingsoefeningen
 • Warm voetbad (met magnesium)
 • Ontspanningsmassage (via voeten)


foto Energie herstellen
25 juni 2021

 • Zit je niet lekker in je vel?
 • Voel je je verdrietig?
 • Stroomt je energie niet lekker in je lichaam?
 • Voel je onrust in je lijf?
 • Ben je duizelig of heb je het idee dat je aan het zweven bent?


Wist je dat ik door middel van voetreflex de chakra’s (energie) in je lichaam kan ondersteunen in het herstellen van hun natuurlijke balans?


foto Alles wat je aandacht geeft groeit
21 juni 2021

‘Alles wat je aandacht geeft groeit.’

Een eenvoudige zin met een krachtige boodschap die wij met enige regelmaat in ons gezin gebruiken. Eerst werd ik nog schaapachtig aangekeken als ik dat zei, nu is het mooi om te zien dat we elkaar daar aan herinneren als de zon even minder schijnt.

Met de kennis dat alles wat je aandacht geeft groeit, is het zo mooi en krachtig om positief te denken en te handelen. Negatief denken gaat soms zoveel makkelijker maar aan iedere situatie / gebeurtenis zit wel een positieve kant, hoe klein ook. Richt je aandacht op dat kleine stukje positiviteit en je zal merken dat de positiviteit groeit en de negatieve kant kleiner wordt.

Ik ben zo dankbaar dat deze zienswijze nu goed tot mij is doorgedrongen. Het maakt het leven allemaal net wat positiever en makkelijker.


foto Allergieën
18 juni 2021

Nooit even spontaan ergens heen of blijven eten. Altijd een eigen trommeltje met eten mee, op school een doosje met eigen traktaties, altijd jeuk, buikpijn, benauwd. Altijd medicatie op zak.

Allergisch zijn voor voeding, dieren, huisstofmijt… noem maar op. Hooggevoelige mensen zijn gevoeliger voor allergieën. Een zwakker zenuwstelsel kan de boosdoener zijn van allergieën.

Door tijdens de voetreflexmassage het immuunsysteem te masseren wordt het lichaam  beschermt tegen overbelasting en zorgt het voor een grotere weerstand en grotere werkzaamheid. Het zenuwstelsel wordt weerbaarder en minder stressgevoelig.

Klinkt leuk zo’n theoretisch verhaal. Dat dacht ik ook tot ik mijn zoon met zijn huisstofmijtallergie en hooikoorts had gemasseerd. Tijdens de verbouwing, waarbij het hele huis van onder tot boven onder het stof zat, was iedereen aan het snotteren, behalve hij…. Toeval….. Een aantal weken na de 1e massage, in de hoogtij dagen van het hooikoortsseizoen begon hij wat te snotteren. Hij kwam graag even bij mij op de behandeltafel liggen voor zoals hij het noemt ‘een Star Wars’ massage. En enkele keer is hij even aan het snotteren maar lang niet zoveel als hij andere jaren hiervoor deed.

Ben je ook nieuwsgierig geworden wat deze ‘Star Wars’ massage voor jouw kan betekenen? Ik vertel het je graag.


foto Overprikkeling
16 juni 2021

Spelende kinderen, pratende volwassenen, een huis vol visite. Een genietende jarige, vol in de belangstelling. Zo ziet een gemiddelde kinderverjaardag eruit.

Bij ons geen genietende jarige maar een jarige die zich in het hoekje onder de eettafel verstopte en ’s avonds helemaal van slag was.
Alle geluiden, geuren, aandacht en aanrakingen, het werd mijn kinderen teveel. Dat was voordat ik bekend was met overprikkeling en hooggevoeligheid en mij dus ook niet bewust was van de impact die een huis vol visite op hun had.

Zomaar een voorbeeld van overprikkeling. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lijf. Als je prikkels van buiten zo intens ervaart, richt je energiesysteem zich naar buiten. Je chakra’s (energiewielen) openen zich nog meer waardoor je bewust of onbewust afstemt op wat er zich buiten jouzelf afspeelt. Je energiesysteem loopt over en je voelt je moe, je krijgt plotseling hoofdpijn, je kan je misselijk voelen, leeg.

Eerder deze week gaf ik in het artikel over gronden al aan dat energetisch bewustzijn ook van belang is. Om jezelf (energetisch) te beschermen voor alle prikkels om je heen kun je jezelf in een denkbeeldig gouden ei plaatsen waar de prikkels niet doorheen kunnen komen.

Andere manier om met je energetisch bewustzijn aan de slag te gaan is kijken hoe het met je chakra’s in je lichaam is gesteld. Bij het balanceren van je aura en chakra’s kan ik je door middel van een voetreflexmassage ondersteunen. Klinkt dit te zweverig?

Wat ook heel prettig en ondersteunend kan zijn is een intuïtieve voetmassage waarbij ik mij afstem op jouw en mijn handen laat leiden op wat jouw lichaam nodig heeft. Tijdens de massage kan ik gebruik maken van edelstenen maar mag je ook zelf als je dat fijn vindt een edelsteen bij je houden tijdens de massage.

Neem gerust contact met mij op als ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar dit onderwerp.


foto Gronden
14 juni 2021

Overeind blijven in deze wereld vol prikkels en je gaven en kwaliteiten goed neerzetten?

Gronden en je energetisch bewustzijn is dan van belang.

Zoals beloofd zou ik in deze week, de week van de HSP, dieper in gaan op hooggevoeligheid.

Er zijn vele boeken geschreven over hooggevoeligheid dus daar wil ik niet te lang bij stilstaan. Kort door de bocht gezegd hebben hooggevoelige mensen een sterk ontwikkeld inlevingsvermogen, voelen ze zich snel verantwoordelijk voor andersmans problemen en hebben ze een zenuwstelsel dat zeer gevoelig is voor allerlei prikkels. Invloeden uit de omgeving komen daardoor sterker binnen en worden ervaringen intenser beleefd.

Zoals gezegd, gronden is belangrijk. Maar hoe doe je dat gronden dan? Hier volgen een paar tips:

 • Wandelen in de natuur
 • Op je blote voeten lopen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualiseren dat verbonden bent met de aarde
 • Tuinieren
 • Goed slapen
 • (Voet)massages


Aanraking van de voeten helpt om te gronden, dat kan door zowel bewust op beide voeten te gaan staan maar zeker ook door je voeten te laten masseren.

Tijdens de voetreflexmassage draait het niet alleen om ontspanning maak is het ook mogelijk om de chakra’s (energiewielen) in het lichaam te masseren waarbij het eerste chakra, het wortelchakra,  van belang is voor de gronding.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie


foto De overgang
11 juni 2021

Opvliegers, nachtzweten, slapeloosheid, vermoeid, hoofdpijn, onrust …..

Veel voorkomende klachten bij vrouwen in de overgang. De merkbare signalen dat de overgang begonnen is, is de veranderende menstruatie. De overgang luidt de fase in dat er een einde komt aan de vruchtbare periode van de vrouw.

Waarom de één meer klachten heeft dan de ander tijdens de overgang kan diverse achtergronden hebben. Vanuit de Traditionele Chinese  Geneeskunde ziet men een verandering in de energieën in het lichaam als oorzaak.

Tijdens voetreflexmassages masseer ik de drukpunten van de hormoonhuishouding ter ondersteuning van de nieuwe hormoonbalans. Ook kunnen er drukpunten op de verschillende energiebanen (meridianen) in het lichaam gemasseerd worden die het lichaam ondersteunen bij het herstellen van de energiebalans in het lichaam/betreffende orgaan.

De overgang is een tijdelijke fase maar wel één die grote impact kan hebben op hoe je je dagelijks voelt. Neem gerust contact met mij op als je meer wil weten over de combinatie overgang en voetreflexmassages.


foto Hooggevoelig
7 juni 2021

Ik ben anders…..
Dat besefte ik tijdens mijn jeugd wel. Maar waarom voelde ik mij eenzaam, gepest en onbegrepen? Ik leerde er voor mijzelf een weg in te vinden waarin ik voor mijn gevoel werd geaccepteerd door mijn omgeving.

Het inzicht waarom ik was zoals ik was, kreeg ik pas toen ik zelf kinderen had en hun zag ‘vechten’ met de dagelijkse dingen. Daar begon voor mij de zoektocht en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de term ‘hooggevoeligheid’.

Ik ging mij verdiepen in het onderwerp, wat is het, maar vooral ook hoe kan je het omzetten in een positieve kracht. Het lezen over het onderwerp bracht voor mij veel inzicht en begreep ik waarom ik ben zoals ik ben…..

De bewustwording, acceptatie, leren omgaan met en van een ‘hindernis’ een voordeel maken was begonnen. Het heeft mij veel gebracht en brengt mij dagelijks veel moois.
Voor mij een reden om mij te verdiepen wat de mogelijkheden binnen de voetreflexmassages zijn in combinatie met de opgedane ervaringen op het gebied van ‘hooggevoeligheid’.

Volgende week start de week van de (h)erkenning van hoogsensitieve personen (HSP). In die week ga ik op mijn website dieper in op dit onderwerp, met de link naar voetreflexmassages.


foto Cadeautip voor vaderdag
6 juni 2021

Over 2 weken is het zover, dan worden de vaders in het zonnetje gezet.

Waar ga jij je vader mee verwennen? Een zelfgemaakt cadeautje, douchegel, luchtje, bbq, bier…… er zijn genoeg mogelijkheden.

Maar heb je er wel eens aan gedacht om je vader een ontspannen voetmassage cadeau te doen?

Ik help je aan een cadeaubon vanaf 10 euro. Heb jij een origineel cadeautje om te geven en heeft je vader iets leuks om naar uit te kijken. Een win-win situatie.

Laat je het mij weten als ik een cadeaubon voor je klaar kan maken?


foto Menstruatieklachten
4 juni 2021

Heb je 1 à 2 dagen en bij het begin van de menstruatie (pijnlijke) krampen in je onderbuik, die eventueel uitstralen naar je onderrug en benen? Ben je er misschien wel misselijk bij of zijn je borsten gespannen?

Ben je er ook zo klaar mee? Je hoeft jezelf niet keer op keer te kwellen. Door middel van voetreflexmassages is het mogelijk om je lichaam te helpen bij het herstellen bij zijn natuurlijke balans. De drukpunten op de voeten en de onderbenen die in verbinding staan met je hormoonhuishouding en je geslachtsorganen krijgen dan extra aandacht.

Na het herhalen van de behandelingen minimaal 3 cycli zullen je klachten verminderen of zelfs helemaal wegblijven, afhankelijk hoe je lichaam reageert op de massages.

Wie wil er nu niet afrekenen met die regelmatig terugkerende klachten. Wacht niet langer en neem contact met mij op voor meer informatie.


foto Ervaring tweede gratis massage
31 mei 2021

Afgelopen week was het zover, ik mocht @daphneathome haar gewonnen massage geven.


Zoals jullie wellicht al in een eerder bericht hebben kunnen lezen, werd ik nog voordat ik de massage ging geven, door Daphne verrast met een prachtige Lucky Cat 😻. Zo schattig.


De massage was ook heel mooi waardoor mijn dag helemaal goed was. Toen ik de volgende dag ook nog onderstaande reactie van Daphne kreeg, voelde ik mij heel dankbaar dat ik de passie voor massages geven mag delen.


Woensdag 26 mei was het zover, ik mocht mijn voetreflex massage bij @praktijkkeepkalm ondergaan. Én omdat het de meimaand is een heerlijke gezichtsmassage 🎶
Door een loting was ik de gelukkige in de meimaand en boy wat was ik er aan toe 😁


Best beetje positief nerveus voor wat er komen zou, maar al snel was dat weg en zat ik lekker te kletsen met Agatha.


En warm, gezellig en inlevende dame die haar vak goed verstaat 🙏


Alle details hou ik lekker voor mezelf, maar één ding is zeker dit is zeker voor herhaling vatbaar. Agatha bedankt 😄😁😊


Liefs Daphne


Dank je wel Daphne voor je mooie, warme, liefdevolle terugkoppeling. De massage was je gegund. 💆


Alle gratis te vergeven massages deze maand zijn verloot maar wil jij net als Daphne genieten van een voetreflex e/o gezichtsmassage, schroom niet om contact met mij op te nemen voor meer informatie of het maken van een afspraak. 👣💜


Heel stout voor het fotomomentje even zonder mondkapje 🤫😷


foto Pre menstruele klachten (PMS)
28 mei 2021

Heb jij een paar dagen tot twee weken voordat je menstruatie begint last van:

 • hoofdpijn
 • pijnlijke of stijve nek
 • buikpijn
 • sneller geïrriteerd / prikkelbaar
 • huilerig
 • gezwollen of pijnlijke borsten
 • vasthouden van vocht
 • slechter/onrustiger slapen
 • lusteloos gevoel
 • vastzittende ontlasting
 • onregelmatige menstruatie


Blijf er niet langer mee rondlopen. Een voetreflexmassage kan je lichaam ondersteunen bij het zelf herstellend vermogen van de hormonale balans in je lichaam. Als je gedurende 3 cycli een behandeling volgt, zal je merken dat je klachten minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Heb je vragen of wil je nu ook wel eens af van die terugkerende klachten neem gerust contact met mij op. Ik help je graag.


foto Zin in een gezichtsmassage?
25 mei 2021

Maak dan snel nog een afspraak want iedereen die in mei een afspraak maakt voor een voetreflexmassage krijgt er een inleidende ontspannen gezichtsmassage bij cadeau.

Waar wacht je nog op, de laatste week van mei is aangebroken.


foto Laatste kans op mooi cadeau
24 mei 2021

Het was een week vol mooie cadeautjes. De eerste gratis massage heb ik aan @innergy_by_nature mogen geven. De terugkoppeling die ik van Sem kreeg, was zo mooi, ik voelde mij zo vereerd en dankbaar. Dit is toch waar ik het voor doe, tevreden klanten. 🙏

Agatha,
Dank je wel voor deze bijzondere en intensieve sessie. Je creëert direct veiligheid waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat waarin er ruimte is om te ervaren en los te laten.
Je bent zeer deskundig en werkt zorgvuldig en behoedzaam. Voelbaar is dat je intuïtief sterk ontwikkeld bent en dit terug laat komen in je werkwijze.
Door je gronding heb ik niets gemerkt van de aanwezigheid en werkte je volledig in afstemming met mij.
Ik gun vele andere ook een plek bij jou op de behandeltafel.

Namasté
Sem Koopman
Innergy By Nature


Wie gun jij een plek bij mij op de behandeltafel. Laat het snel weten want dit is alweer de laatste week van de actie #masserendoenwesamen. Dinsdagavond 25 mei is de laatste trekking en wordt woensdagmorgen 26 mei de gelukkige bekend gemaakt.  


foto Luister jij naar je voeten?
21 mei 2021

Nee, je voeten praten niet echt maar de stand van je tenen, de vorm en de lengte, de plaats en hoeveelheid eelt, de aanwezigheid van wratten en likdoorns, de kleur, de temperatuur.  Alles hangt met elkaar samen en zegt iets over wie je bent.

Ik kom regelmatig koude tenen tegen, niet warm te krijgen. Vaak zijn dit klanten die van piekeren bijna een dagtaak hebben gemaakt. Na afloop van de massage zijn de tenen warm en is de piekermolen, dankzij de ontspanning, even tot stilstand gekomen.

Maar wat vertellen je voeten jouw. Omdat inzicht te krijgen, is niet altijd makkelijk. Zo kan tenen lezen je helpen om meer inzicht te krijgen.  

Heb jij wel eens zo naar je voeten gekeken?


foto Zin in
17 mei 2021

Zoveel zin in deze week. Deze week mag ik de twee gelukkige van de gratis massage hun voetreflexmassage geven. Ik kijk er nu al naar uit.   

Iedere voetreflexmassage die ik geef is keer op keer uniek. Tijdens de massage volg ik mijn gevoel. Het is zo heerlijk om te zien als mijn klanten genieten tijdens de massage en ze heerlijk ontspannen naar huis gaan. Ik laat mij verrassen wat voor moois er tijdens deze twee massages ontstaat.

Meimaand massagemaand is alweer op de helft, er zijn nog twee massages weg te geven.  Heb je nog niet doorgegeven van wie jij vindt dat hij of zij een gratis massage verdient?  Doe het snel.

Om nog meer mensen de kans te geven in aanmerking te komen voor een gratis massage wordt delen van dit bericht gewaardeerd.

Woensdagmorgen 8.00 uur is het weer zover en wordt de 3e gratis massage bekend gemaakt op mijn Instagram pagina @praktijkkeepkalm. Dit keer wordt de trekking door mijn zoon gedaan. Zo wil iedereen in mijn gezin een steentje bijdragen aan deze mooie actie om het belang van masseren onder de aandacht te brengen.


foto Half jaar
15 mei 2021

Feestje, vandaag bestaat mijn praktijk Keep KALM een half jaar. Drie maanden sluiting heeft de pret niet mogen drukken. Ik geniet van iedere dag.

Dankzij het vertrouwen van mijn man en twee tieners heb ik mijn droom van een eigen praktijk kunnen realiseren. De balans die ik nu gevonden heb in mijn privé/werk situatie geeft zoveel rust. Rust die doorstraalt naar mijn gezin waardoor het hele gezin groeit en respect heeft voor elkaar. En dat respect geeft plezier, geluk en liefde in ons gezin.

Dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van dit gezin. Ze denken mee, ondersteunen mij, houden er rekening mee als er klanten zijn. Wat ben ik SUPER TROTS op mijn gezin.

Dank jullie wel TOPPERS. :)


foto Lichaam weerspiegeld
14 mei 2021

Klinkt het gek als ik zeg dat je hele lichaam op je voeten wordt weerspiegeld?

Bekijk eens de onderkant van je voet, bij je tenen begint je hoofd. Hoe verder je naar beneden zakt op de voet, hoe lager je in het lichaam komt. Zo wordt je bekkengebied weerspiegeld rond de enkels.
Zo kan je je hele lichaam weerspiegelt terug vinden op de voeten. Je organen (zoals longen, hart, maag, darmen etc.) zitten vooral op het zachte gedeelte aan de onderkant van je voeten. De bovenkant van je voeten weerspiegelt je botten, spieren en zenuwen (bijv. borstkas, enkel- en heupgewricht, rib- en tussenribspieren). Maar niet alleen van boven naar beneden is je lichaam weerspiegelt op je voeten ook van binnen naar buiten. De kant van de grote teen weerspiegelt het midden van je lichaam, zoals je wervelkolom. De buitenkant van je lichaam zoals je oren,  je schouders, je armen en je knieën zijn op de voet terug te vinden aan de buitenkant van je voet.  

En door de drukpunten van de corresponderende lichaamsdelen op de voeten te masseren is jouw lichaam in staat eventuele blokkades te verminderen of zelfs op te heffen.


foto Voordelen massage
7 mei 2021

De maand mei is uitgeroepen tot massagemaand maar waarom is een massage goed voor je?

Een massage:

 • brengt rust in je hoofd en lijf
 • vermindert stress
 • stimuleert het zelfherstellend vermogen
 • stimuleert het geluksgevoel
 • compenseert het gemis van aanraking
 • verhoogt je weerstand
 • stimuleert de doorbloeding
 • ondersteunt de afvoer van afvalstoffen
 • geeft verbetering van de energiedoorstroming, spieren, bloedsomloop en lymfecirculatie
 • werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit
 • maakt je bewuster van je eigen lichaam
 • zorgt voor een diepere slaap
 • verhoogt de concentratie
 • is een moment voor jezelf

Nu je al deze voordelen kent, waarom zou je dan nog langer wachten met het boeken van een massage.

Een voetreflexmassage kan ingezet worden

 • ter ontspanning / moment voor jezelf
 • bij lichamelijke ongemakken (bv. aan nek/schouder/rug/knie/maag/darmen/hormonen)
 • bij psychische ongemakken (bv. stress, adhd, dyslexie)
 • om je energieniveau in je lichaam te herstellen/ondersteunen (bv. hooggevoeligheid)

Wil je meer weten over voetreflexmassages, stel je vragen gerust.foto Winnaar eerste gratis massage
5 mei 2021

Van harte gefeliciteerd @innergy_by_nature, je hebt de eerste gratis massage gewonnen tijdens de campagne #masserendoenwesamen. Dankzij @gewoon_eef_ die je heeft voorgedragen omdat je altijd vele kilometers loopt tijdens het begeleiden van mensen op hun levenspad.

Afgelopen week heb ik hele mooie reacties ontvangen wie er een gratis voetreflexmassage verdient. Aangezien ik iedereen een massage gun, heb ik mijn dochter gevraagd mij te helpen met de loting.

Er zijn nog 3 gratis massages te vergeven, blijf de persoon waarvan jij vindt dat deze een gratis voetreflexmassage verdient onder dit bericht taggen en leg kort uit waarom.


foto Alles tegelijk willen (deel 2)
3 mei 2021

Hoe voorkom je alles tegelijk willen doen?

1.    Focussen op wat belangrijk is
2.    To do lijstje

Deze twee punten zijn voor mij belangrijk om niet alles tegelijk te willen doen. Lukt het vandaag niet, dan is er morgen weer een dag, is voor mij nu uitvoerbaar.

Iedere morgen start ik met het opschrijven van minimaal drie punten waar ik dankbaar voor ben of waar ik die dag extra aandacht aangeef. Eén die ik nog bijna dagelijks opschrijf is, zeker als ik weet dat het een drukke dag zal worden,  ‘ik focus mij op één ding tegelijk’.

Zeker in het begin had ik het nodig om op mijn laptop een memo te hebben met daarop ‘ik focus mij op één ding tegelijk’ zodat ik daar aan werd herinnerd als ik aan het werk was of achter mijn laptop zat. Want wat was het voor mij in het begin moeilijk om mij op 1 ding tegelijk te focussen en mij niet continu te laten afleiden door alles wat voorbij kwam. Voor ik het wist was ik met meerdere dingen tegelijk bezig en ja hoor…. drukte in het hoofd was het gevolg.

Deze simpele hulpmiddeltjes hebben voor mij een wereld van verschil gemaakt. Wat ik doe, doe ik met veel meer focus en vanuit ontspanning met als resultaat dat ik ook nog eens meer kan doen op een dag.

Gedurende dag open ik regelmatig even mijn to do lijstje. Vink af wat er gedaan is of voeg nieuwe taken toe als er iets op mijn pad komt wat aandacht nodig heeft.
’s Avonds schuiven de taken waar ik niet aan toe gekomen ben zonder schuld gevoel door naar een volgend moment. Ook zet ik de taken voor de volgende dag in volgorde van prioriteit klaar. Heerlijk de rust die het mij geeft en niet meer het gevoel hebben alles tegelijk te willen.

De dag sluit ik af met het opschrijven van minimaal drie dingen waar ik die dag trots of dankbaar voor was. Met een leeg hoofd begin ik ontspannen aan mijn reis naar dromenland.

Wat helpt jou om niet alles tegelijk te willen doen?


foto Start campagne #masserendoenwesamen!
1 mei 2021

Het is mei! Dit betekent massagemaand en de start van de campagne #masserendoenwesamen!

Aanstaande woensdag ga ik bekend maken wie de eerste gratis massage in mijn massagepraktijk ontvangt. Weet je nog iemand die een gratis massage verdient en heb je dat nog niet doorgegeven, wacht dan niet langer en stuur mij een berichtje met de naam en waarom jouw persoon een gratis massage verdient.

Ik maak deze meimaand extra speciaal door iedereen die deze maand een voetreflexmassage bij mij boekt een ontspannen gezichtsmassage cadeau te doen. De gezichtsmassage geef ik je voor aanvang van de voetreflexmassage zodat je nog meer kunt genieten van de voetreflexmassage.  

Investeer in jezelf en ervaar de vele voordelen van een massage!


foto Warm voetenbad
30 april 2021

Verwen jij je voeten regelmatig met een warm voetenbad?

Voordelen van een warm voetenbad

 • Ontspannend
 • Verwijdt de bloedvaten waardoor er een betere doorbloeding in het lichaam ontstaat
 • Ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen


Tips voor een optimale beleving:

 • koelt het water te snel af, zet een thermoskan met heet water naast je en vul het bad aan met warm water
 • voeg aan je water magnesium of oliën zoals lavendel, amandel of olijfolie toe
 • snel last van droge voeten dan is het advies om niet langer dan 10 minuten per keer in een warm voetenbad te zitten


Zelf gebruik ik magnesium kristallen in mijn voetenbad. Magnesium wordt via de voetzolen goed opgenomen in het lichaam en zorgt er onder andere voor dat de spieren minder stijf worden.


foto Alles tegelijk willen (deel 1)
26 april 2021

1001 dingen tegelijk willen doen en een overvol hoofd. En ook nog eens gefrustreerd rond lopen omdat ik alles tegelijk wilde doen maar dat helemaal niet lukte.

Dit was mijn werkelijkheid voordat ik door een burn-out met mijn neus op de feiten werd gedrukt, zo kon ik niet langer doorgaan. Ik was roofbouw op mijn lijf aan het plegen.

Op het moment dat het besef er is dat je zo niet langer door kunt gaan, besef je ook dat je je jarenlange gedrag niet van de één op de andere dag kan veranderen.

Ik werkte met papieren to do lijstjes per dag. Handig maar in mijn hoofd moest ik nog alles onthouden wat ik de volgende dag wilde doen. En de lijstjes waren lang, veel te lang voor de 24 uur die een dag heeft. Dat bracht dus niet de rust die ik nodig had.

Een digitaal to do lijstje was een stap in de goede richting. Zo kon ik terugkerende taken automatisch laten terugkeren op de gewenste dag. Wat in mijn hoofd op kwam voor een andere dag kon ik direct toevoegen. Dat was de eerste stap naar rust in mijn hoofd.

De kunst was om niet alles wat op het lijstje staat per dag af te moeten hebben van mijzelf. Ja toen zat ik nog in de moeten fase. Pas toen ik dat had afgeleerd en besefte dat wat ik op een dag mag doen een keuze is, kreeg ik zoveel rust. Niet alles hoeft meer tegelijk, en lukt het vandaag niet, dan is er morgen weer een dag.

Volgende week deel ik de tips met je die voor mij hebben gewerkt en nog steeds werken niet alles tegelijk te willen.


foto Op blote voeten lopen
23 april 2021

Yes, het mooie weer komt er weer aan, de tijd om heerlijk op je blote voeten te lopen.

Wist je dat je voeten jouw je hele leven vele duizenden kilometers dragen, wel vier keer de wereld rond. En toch zijn onze voeten vaak het ondergeschoven kindje in de verzorging van ons lichaam.

Zelf loop ik het liefst op blote voeten. Als de temperatuur het toe laat, trek ik mijn schoenen en sokken uit. Ik geniet ervan om in het bos of op het strand op blote voeten te lopen. Het is niet alleen een goede massage voor mijn voeten maar ook de perfecte manier om in contact te komen met Moeder Aarde.

Feiten:

 • Klachten aan de voeten maar ook doorwerkend naar de rest van het lichaam kunnen veroorzaakt of versterkt worden door het dragen van schoenen.
 • Tijdens het lopen op blote voeten masseer je ongemerkt dezelfde drukpunten op je voeten als die ik behandel tijdens een voetreflexmassage. Zo ondersteun je tijdens het lopen op blote voeten je lichaam bij het herstellen van zijn natuurlijk evenwicht. 
 • Een wandeling op blote voeten in natuur zorgt voor een nog beter contact met de aarde, meer rust in je hoofd en verlaagt het stressniveau.


Veel blote voeten wandelplezier.


foto WIE VERDIENT ER VOLGENS JOUW EEN GRATIS MASSAGE?
22 april 2021

Praktijk Keep KALM doet mee aan de landelijke #masserendoenwesamen campagne! 💆

Waarom een landelijke actie.
Het afgelopen jaar heeft laten zien dat de gezondheidsvoordelen van een massage nog niet bekend genoeg zijn bij iedereen waardoor massagepraktijken werden gesloten. Terwijl de impact van de COVID-19 maatregelen voor iedereen heel groot was.

Als masseur wil ik dan ook niets liever dan mensen helpen, dat is waar mijn hart ligt. Het was voor mij heel moeilijk en onbegrijpelijk dat ik mijn klanten niet heb kunnen helpen in tijden dat het juist zo hard nodig was.

Om de gezondheidsvoordelen van een massage bekender te maken en massages in een positief daglicht te zetten, heb ik mij aangemeld voor de campagne #masserendoenwesamen!

Samen met masseurs uit heel Nederland gaan we mei omtoveren tot een massagemaand. Elke week geef ik een gratis voetreflexmassage cadeau aan iemand die dat zó nodig heeft.

Echter heb ik jullie hulp nodig! Wie kan er volgens jou wel een gratis voetreflexmassage gebruiken? Dit kan een horecaondernemer zijn, een zorgmedewerker, iemand die door corona in financiële problemen is gekomen of wie dan ook.

Kijk voor meer informatie op mijn Instagram @praktijkkeepkalm en tag de persoon (of personen) die een gratis massage heeft verdiend onder het bericht op Instagram. Leg kort uit waarom jij dit vindt. Aan de hand van de verhalen neem ik contact op met de mensen die een gratis voetreflexmassage zullen ontvangen!


foto Dag tegen pesten
19 april 2021

Pesten of gepest worden? Het laat diepe sporen na.

Op de basisschool voelde ik mij buitengesloten. Altijd was ik alleen, op mijn hoede voor treiterende opmerkingen, geduw en getrek aan mij en opletten dat ze mijn spullen niet afpakten.

Gepest worden, het heeft een hele grote impact op mij gehad. Niet alleen in mijn jeugd maar ook op mijn manier van leven en de keuzes die ik maakte. Pleasen om maar leuk gevonden te worden, dat gevoel van vroeger niet meer willen voelen. De onzekerheid of je er wel mag zijn of je goed bent zoals je bent.

Niet één keer per jaar tijdens de Dag van het Pesten zou er aandacht besteed moeten worden aan pesten of gepest worden maar dag in dag uit. Ik schrijf bewust pesten en gepest worden op want beide kanten verdient aandacht. Waar kom het pestgedrag vandaan, waarom wordt de één gepest en pest de ander? Hoe verander je de situatie dat pesten en gepest worden niet langer nodig is?
Ik gun iedereen een ‘pest’vrij leven.


foto Veranderende voeten
16 april 2021

Leuk, voorjaar komt er aan. Ik haal mijn trouwschoenen weer eens tevoorschijn. Ze staan nu alleen maar stoffig te worden in de kast.

Tja leuk maar denk maar niet dat mijn trouwschoenen van 18 jaar geleden lekker zaten. Heb ik daar een hele dag en avond op gelopen en gedanst? Wauw, nu wist ik niet hoe snel ik ze weer uit moest trekken. Ze deden gewoon pijn aan mijn voeten… snel terug in de kast als herinnering aan een mooie dag.

Eigenlijk wist ik ook wel dat mijn trouwschoenen anders zouden zitten. Je hele leven door ben je in ontwikkeling/ verander je, in een cyclus van ongeveer 7 jaar. Ook je voeten en de stand van je tenen veranderen mee in de loop der jaren. Hoe je voet verandert, verschilt per persoon, afhankelijk van wat je tegen komt in je leven en hoe je daarmee omgaat.

Veranderingen die je niet direct ziet als je naar je voeten kijkt. Maar maak nu maar eens een foto van je voeten als ze plat op de grond staan en vergelijk die foto over een paar jaar nog maar eens met de foto van nu.

Leuke tip voor de coaches in mijn netwerk. Vraag of je cliënt voor aanvang van de coaching een foto wil maken van zijn/haar voeten van bovenaf als ze plat staan op de grond. Laat ze over vijf jaar eens een nieuwe foto maken en die vergelijken met de foto van voor de coaching. Je krijgt dat een mooi zichtbaar resultaat waar coaching aan heeft bijgedragen.


foto Bijscholing
12 april 2021


Keer op keer is een dag bijscholing voor mij één groot genieten.

Ik geniet niet alleen omdat ik nieuwe kennis en vaardigheden leer maar ook omdat ikzelf ook een voetreflexmassage mag ontvangen tijdens de workshop.

Daar kan ik zo van genieten en dan besef ik weer dat goed voor jezelf zorgen zo belangrijk is. Ook al ga ik zelf regelmatig naar de masseur en acupuncturist voor mijn eigen balans. De voetreflexmassages tijdens te bijscholingen zijn dan toch de kers op de taart.

Zelf voelen en ervaren wat de geleerde vaardigheden met je doen. En wat een mazzel dat ik deze week 2 dagen bijscholing heb. Ik begin met de laatste dag van de 3 daagse workshop Hooggevoeligheid, Intuïtiewinst en Nieuwetijd Chakra’s en begin met de eerste van de 3 workshops ‘De vrouw’. Uiteraard allemaal gericht op de voetreflexmassages. Ik kijk er naar uit, niet alleen voor de nieuwe kennis maar ook voor het ontvangen van de massages. En nog meer naar het moment dat ik jullie op basis van deze nieuwe kennis en vaardigheden kan ondersteunen.   


foto Hallux Valgus
9 april 2021

Veel vrouwen maar ook mannen heb een uitstekende knobbel aan de binnenkant van de voet, net boven de grote teen, een Hallux Valgus. De knobbel kan behoorlijk hinderlijk zijn bij de zoektocht naar schoenen die er en leuk uitzien en lekker zitten.  

Veel mensen die zo’n knobbel hebben cijferen zichzelf weg. Staan altijd voor anderen klaar en zetten zichzelf op de laatste plaats.

De knobbel kan operatief verwijderd worden. De kans is alleen groot dat als je voor iedereen klaar blijft staan en jezelf op de laatste plaats blijft zetten, de knobbel in de loop der jaren net zo hard weer terug komt.
Ga je de verandering aan door jezelf op de eerste plaats te zetten en goed voor jezelf te zorgen, dan zal je zien dat dit ook effect heeft op de grote van de knobbel. Niet van vandaag op morgen, maar wel op langere termijn.


foto Ben jij een ochtend- of een avondmens?
5 april 2021

Een vraag die ik voor mijzelf jarenlang niet kon beantwoorden. Ik stond altijd aan, was altijd bezig. Luisteren naar mijn biologische klok was er niet bij.  Het besef dat ik mijn lichaam aan het uitputten was, was voor mij een omslagmoment. Pas vanaf dat moment ging ik naar mijn lichaam luisteren. Hoe voel ik mij, wat heb ik nodig? Door veel bewuster naar mijzelf te kijken, kon ik ook veel beter mijn grenzen aangeven en is altijd aanstaan helemaal niet nodig.

Zo ontdekte ik dat ik een ochtendmens ben. ’s Morgens ben ik het productiefst. Niet alleen in doen maar ook wat concentratie betreft.

’s Middags vind ik het heerlijk om met mijn passie bezig te zijn, te lezen of lekker creatief bezig te zijn.

De avonden breng ik zo prikkel beperkt mogelijk door, daar past tv kijken maar beperkt in. Het liefst kruip ik ’s avonds lekker op tijd mijn bed in om mij nog even te verliezen in een boek voordat ik naar dromenland afreis.


foto Oorsprong van je klachten
2 april 2021

Waar komen je klachten vandaan?

Zelf geloof ik dat klachten niet zomaar ontstaan. Ik vind ‘waarom heeft de één wel klachten en de ander niet’ een interessante vraag. In de loop der jaren ben ik gaan inzien dat veel klachten ontstaan door de uitdagingen in ons leven op het psychische en/of emotionele vlak.  

Als tiener had ik zoveel last van mijn knie dat ik niet eens meer kon fietsen. Een medische oorzaak is er voor de knieklachten nooit gevonden. ‘Het zal de groei wel zijn’, werd er gezegd.

Als ik nu terugkijk begrijp ik het wel. Ik had een heel negatief zelfbeeld en had geen zelfvertrouwen. Ik zat zo vast in de gedachten dat ik niet leuk/interessant was voor mijn omgeving dat ik mijn been letterlijk stijf hield. Tot het moment dat ik tot de ontdekking kwam dat jongens interesse in mij hadden. Toen ging mijn zelfbeeld geleidelijk veranderen en verdwenen ook mijn knieklachten.

Zomaar een voorbeeld uit mijn eigen ervaringen. Geloof jij ook dat je klachten jouw iets willen vertellen? Ik vind het leuk als extraatje bij de behandelingen om dat voor jouw uit te zoeken. Het is uiteraard altijd aan jezelf wat je er uiteindelijk mee doet.


foto Rots in de branding
29 maart 2021

Ben jij de rots in de branding? Sta jij altijd voor iedereen klaar? Wat er ook op je af komt, blijf jij altijd overeind?

Top voor iedereen om je heen maar neem je wel voldoende tijd voor jezelf?  Even jezelf opladen, tot jezelf te komen. Bewust stil staan, naar binnen keren en je afvragen hoe gaat het nu echt met mij?

Vind je dat moeilijk, plan in je agenda regelmatig een moment voor jezelf in. Je kunt niet alleen beter klaar staan voor de andere maar voorkomt ook dat je minder snel ziek zal worden.

Is thuis een moment voor jezelf nemen een grote uitdaging omdat er altijd wel iets te doen is of iemand om je heen is? Ga er op uit, maak een wandeling in de natuur of verwen jezelf eens met een ontspannende voetreflexmassage. Daarna staat de rots weer heel stevig in de branding en kan jij er weer tegen aan.


foto Slechthorend door oorsmeer
26 maart 2021

Hoor jij geluiden uit je omgeving minder goed?

Wellicht heb je last van proppen oorsmeer in je gehoorgang. Tijdens een behandeling met oorkaarsen wordt door de ontstane drukverschillen in de gehoorgang het oorsmeer uit de gehoorgang gezogen.  De propjes oorsmeer komen dan in het filter van de oorkaars terecht.

Dit is een pijnvrije manier om oorsmeer te verwijderen en bijkomend voordeel is dat een behandeling met oorkaarsen ook nog eens als heel ontspannen wordt ervaren.


foto Wereldwaterdag
22 maart 2021

Water uit de kraan is niet voor iedereen op de wereld vanzelfsprekend.
Ik waardeer het dan ook zeer dat wij in Nederland deze luxe hebben.

Ik geniet keer op keer van mijn glas lauwwarm water. Of het nu zomer is of winter. Het voordeel van het drinken van lauwwarm water is dat het je bloedvaten uitzet waardoor de bloedsomloop in je lichaam verbetert. Het voordeel daarvan is dat de voedingsstoffen die in je bloed zitten door je hele lichaam verspreid worden. Afvalstoffen kunnen goed afgevoerd worden waardoor blokkades in het lichaam voorkomen kunnen worden.


foto Internationale dag van de slaap
19 maart 2021

Slaap jij goed?

 • Ja, wat heerlijk een goede nachtrust ondersteunt je gezondheid
 • Nee, wat ontzettend vervelend.

    
Je lichaam maakt ‘s avonds melatonine, het slaaphormoon, aan. Is er een onbalans bij de aanmaak, dan kan dat slecht slapen tot gevolg hebben.

Tijdens een voetreflexmassage masseer ik onder andere de pijnappelklier, die melatonine aanmaakt. Uiteraard gecombineerd met andere punten die je lichaam ondersteunen bij het herstellen van zijn natuurlijke balans. Wie wil er niet lekker slapen?


foto De zeeschildpad
15 maart 2021

 In mijn praktijk staat de schildpad centraal.

De keuze voor een zeeschildpad als logo voor mijn praktijk Keep KALM is een hele bewuste. Mijn eerste kennismaking met de zeeschildpad was in 2017. De kalmte die ze uitstralen, de sierlijke rustige zwembewegingen en de heldere blik in hun ogen, mijn hart was veroverd. Daarnaast staat de schildpad ook nog eens voor tijd voor jezelf nemen en je vooral niet laten op jagen. Dat sluit zo mooi aan bij mijn missie met Praktijk Keep KALM. Iedereen verdient een ontspannen moment voor zichzelf, dat moment wil ik meegeven tijdens een behandeling.


foto Balans
12 maart 2021

Ben jij in balans?

De balans in je lichaam kun je vergelijken met een wip. Aan de ene kant de stress en aan de andere kant het geluk. Als je wip in balans is, is je lichaam dat ook.

Misschien herken jij het bij jezelf ook dat je in deze tijden meer last van stress hebt en het geluksgevoel minder is?

Lichamelijke en psychische klachten liggen op de loer als de onbalans langdurig aanwezig is. Niet alle factoren kunnen we beïnvloeden. Wel kan jij je geluksgevoel verhogen en zo meer in balans komen.

Hoe?
Door aanrakingen (bv een knuffel of massage) maak je het gelukshormoon aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat het stressniveau in je lichaam zakt. Hoogste tijd voor een flinke boost in je natuurlijke balans. Ik ondersteun je lichaam hier graag bij.

Hou houd jij de balans tussen stress en geluk?


foto Internationale vrouwendag
8 maart 2021

Zorg jij goed voor jezelf?

In Nederland hebben wij vrouwen een rijkdom aan rechten.
Dat heeft zo zijn voordelen maar heeft ook een keerzijde. Veel vrouwen leggen de lat voor zichzelf zo hoog dat ze vergeten goed voor zichzelf te zorgen. Dat is ook een recht waar iedere vrouw recht op heeft.

Zorg jij goed voor jezelf? Verwen jij jezelf wel eens met een voetreflex- of gezichtsmassage? Even lekker tijd voor jezelf te nemen en zo je batterij opladen? Ik kan het iedere vrouw (en man) aanraden.


foto Hooikoorts
5 maart 2021

Hatsjoe, het voorjaar komt er aan.

Veel mensen genieten van het voorjaar. Maar voor iedereen die last heeft van hooikoorts is het voorjaar niet altijd een pretje. Niezen, verstopte neus, tranende en/of jeukende ogen, jeukende neus, benauwd…..  naast dat de klachten heel irritant zijn, zijn ze ook nog eens heel vermoeiend.

Bij allergieën, zoals hooikoorts kan voetreflexmassages verlichting geven. Zeker niet in één behandeling maar als je tijdig begint aan de serie behandelingen, is het lichaam beter in staat zijn natuurlijk evenwicht in balans te houden.

Tijdens de voetreflexmassages gericht op allergieën zoals hooikoorts wordt het lymfestelsel in het lichaam extra ondersteund zodat deze goed de afvalstoffen uit het lichaam kan verwijderen. Maar is er ook extra aandacht voor de neus, ogen, luchtpijp en de longen.

Wil je meer kunnen genieten van het voorjaar, neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie.


foto Nationale complimentendag
1 maart 2021

Wie geef jij vandaag een compliment?

Wie verdient er geen compliment, iedereen toch?
Je partner, je kinderen, je familie, je vriendinnen/vrienden, je klanten, je kennissen, je coach, je masseur, ga zo maar door….. Iedereen verdient een compliment.

Dit is mijn compliment voor jou.


foto Beheerst je stoelgang jouw dagelijks leven?
26 februari 2021

Problemen met de ontlasting kunnen je dagelijks leven behoorlijk verstoren.
Klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree, verstoppingen, je zal er dag in dag uit maar last van hebben. Niet iets om blij van te worden.
De oorzaak van de klachten zijn net als de behandeling heel verschillend en wat voor de één werkt, werkt voor de ander weer niet.

Voetreflexmassages ondersteunen je lichaam bij het herstellen van zijn natuurlijke balans. Ook problemen met de ontlasting kunnen baat hebben bij voetreflexmassages.

Spreekt dit je aan, bewaar dit bericht of neem contact met mij op als je hier meer over wilt weten. 


foto Heropening praktijk
23 februari 2021

Yes, ik mag weer open. Vanaf woensdag 3 maart mag ik jullie weer in mijn praktijk ontvangen.

De strikte voorwaarden die gesteld worden, naast de geldende basisregels, volg ik met liefde, zo lang ik jullie maar weer mag ontvangen.

Alleen op afspraak ✅
Registratie bijhouden ✅
Check gesprek vooraf ✅
Dragen mondkapje ✅
Handen desinfecteren ✅
1,5 meter afstand ✅
Extra ventileren ✅
Reinigen, reinigen, reinigen ✅

Ben jij toe aan een voetreflexmassage, gezichtsmassage of oorkaarsbehandeling? Neem je bovenstaande maatregelen voor lief, wacht dan niet langer en neem contact met mij op.  👣 💜


foto Hoeveel behandelingen?
22 februari 2021

Een voetreflexmassage ter ontspanning of gericht op klachtenvermindering? Hoe pak ik dat aan?

Kom je langs voor een voetreflexmassage om lekker te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen, heerlijk, doe je goed. Geniet van het moment. De massage zal bestaan uit een volledige massage van alle drukpunten op de voeten, die de organen in het lichaam weerspiegelen. Hoe vaak je een massage neemt, dat is helemaal aan jouw. Waar jij je lekker en goed bij voelt.

Is je doel van de voetreflexmassage dat je aanwezige klachten zou willen verminderen? Je bent meer dan welkom, maar verwacht geen wonderen. Het is niet zo dat na 1 behandeling je klachten weg zijn. Over het algemeen kun je wel zeggen, hoe langer je al last hebt van een klacht, hoe meer behandelingen er nodig zijn voordat het effect op langere termijn merkbaar is.

De eerste twee behandelingen bestaan altijd uit een volledige behandeling. Het kan namelijk best dat je last hebt van je knie maar dat er bijvoorbeeld in je heup al blokkades zitten. Zou ik niet eerst het hele lichaam door middel van de reflexpunten op de voeten langs lopen, dan kan de energie en de aan- en afvoer van afvalstoffen en voedingsstoffen niet optimaal gaan stromen.

Na de tweede behandeling maak ik op basis van de klachten die je wilt aanpakken en de signalen die je lichaam heeft gegeven een gericht behandelplan op jouw specifieke situatie. Dat houdt in dat ik dan niet alle reflexpunten meer behandel maar gericht aandacht geef aan de specifieke reflexpunten die een relatie met je klacht hebben. Zo kan ik die punten langer masseren.

Wil je je lichaam een kans geven in het herstellen van zijn natuurlijk evenwicht, dan is het aan te raden om wekelijks een voetreflexmassage te ondergaan waarbij na 6 tot 8 keer merkbaar resultaat te verwachten is. Levert de voetreflexmassage dan nog geen enkel merkbaar resultaat op, dan is voetreflexmassage niet de geschikte methode op dit moment voor jouw lichaam.
Heb je last van acute problemen, dan kan 2x per week een voetreflexmassage effectiever zijn.

Of je nu voor ontspanning komt of gericht voor klachten, het masseren van de reflexpunten op de voeten wissel ik af met ontspanningsgrepen.


foto Gezichtsmassage
19 februari 2021

Vind jij het fijn om in je gezicht aangeraakt te worden?

Ja, dan is een gezichtsmassage wellicht iets voor jou.

Weet je wat de voordelen van een gezichtsmassage zijn:
- Je lichaam maakt het knuffelhormoon aan
- Je voelt je ontspannen, vrolijker en energieker
- Je slaapt beter
- Je hebt minder last van stress
Alleen daarom zou je toch wel eens een gezichtsmassage willen nemen?

Nog meer voordelen:
- Betere doorbloeding
- Opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd
- Voedingsstoffen voeden je gezicht, zodat je gezicht weer kan stralen
- Ontspannen lichaam en geest

Regelmatig een gezichtsmassage zorgt voor:
- Sterkere spieren in je gezicht
- Stevigere huid
- Minder verklevingen

Het resultaat: een stralende huid. Wie wil dat nou niet?


foto Je eerste voetmassage, wat kun je verwachten?
15 februari 2021

Een voetreflexmassage iets voor jou? Spannend om een eerste keer een afspraak te maken. Wat kun je verwachten, hoe ziet een massage eruit?

Eerlijk is eerlijk iedereen ervaart de massage anders maar wat kun je verwachten als je de eerste keer bij mij voor een massage komt.
👣 Mijn praktijkruimte bevindt zich op de 1e verdieping.
👣 Je komt binnen in een sfeervolle ruimte met zachte muziek op de achtergrond, kaarsjes en geurbrander aan.
👣 Om te landen starten we met een glas koud/heet water of thee.
👣 We maken kennis met elkaar.
👣 We nemen het intake formulier door zodat ik een beeld heb van jouw gezondheidssituatie en daar tijdens de massage rekening mee kan houden.
👣 Ik vertel je wat voetreflex is en hoe ik werk.
👣 Je neemt plaats op de behandeltafel in (halfzittende) houding, wat jij het prettigst vindt.
👣 Ik dek je, indien gewenst af met een deken.
👣 Ik begin met masseren van je rechtervoet, neem daarbij het onderbeen tot aan de knie mee.
👣 De linkervoet dek ik af zodat deze niet afkoelt.
👣 Ik masseer met een natuurlijk olie, eventueel aangevuld met een etherische olie.
👣 Om je zoveel mogelijk te laten ontspannen en ervaren, werk ik zoveel mogelijk in stilte.
👣 Na 20-25 minuten wissel ik van voet, dek ik je rechtervoet af en ga ik je linkervoet masseren.
👣 Na afloop strijk ik met mijn handen tot je knieën over je onderbenen en houd je voeten ter afsluiting nog even vast.
👣 Ik dek beide voeten af zodat je rustig kunt nagenieten.
👣 Ik ga mijn handen wassen, ruim de olie op, schenk een nieuw glas koud/heet water of thee in.
👣 Als je er aan toe bent, kom je langzaam in beweging en trek ik je sokken weer aan.
👣 Genietend van het glas drinken, praten we na en deel ik mijn bevindingen.
👣 Na ongeveer 2 uur ronden we de eerste behandeling af.

Zo ziet je eerste massage eruit.


foto Valentijnsdag
14 februari 2021

Ik wens je vandaag heel veel liefde
* Voor jezelf
* Van jezelf
* Voor je geliefden
* Van je geliefden


foto Hoe is mijn praktijk ontstaan?
12 februari 2021

Was ik een angsthaas? Voordat ik het lef had om een eigen praktijk te starten, had ik de afgelopen 15 jaar wel 1001 redenen bedacht waarom ik het niet moest doen. Wist ik toen maar wat ik nu wist.

In de loop der jaren ging ik voor het slapen gaan de voeten van mijn kinderen masseren. Gewoon op gevoel… ze waardeerden dat zeer. Zij waren dan ook mijn grootste supporter toen ik als hobby de opleiding tot voetreflexmasseur ging volgen. Zij waren mijn proefkonijnen. Naast dat zij het als heel prettig ervaarden, voelde het voor mij ook als thuiskomen in mijn lichaam. Als ik een massage geef, vertrouw ik volledig op mijn intuïtie. Het hele tevreden, rustige gevoel wat dan over mij heen daalt, kan ik niet met woorden beschrijven.

Ik had eerst een stevige burn-out nodig om te beseffen dat mijn huidige leefwijze niet de toekomst voor mij was. Ik ging aan de slag met mijn persoonlijke uitdagingen. Toen ik opkrabbelde uit het dal kreeg ik meer zicht op wat wil ik wel en waar voel ik mij goed bij.

Ja, bij het geven van voetreflexmassages… dat bijzondere gevoel keer op keer krijgen tijdens je werk, klanten tevreden en ontspannen zien vertrekken…. Niemand hield mij meer tegen. Ik kreeg de kans om van mijn hobby mijn werk te maken en zo is praktijk Keep KALM ontstaan.


foto Startpijn
5 februari 2021

Startpijn is de pijn die je in je hiel of onderkant van je voet voelt. Je voelt de pijn vooral ’s morgens bij het opstaan of na een tijdje gezeten te hebben. Vaak verdwijnt de pijn en het stijve gevoel nadat je eenmaal in beweging bent gekomen.

Pijn die zich aan de onderkant van de voet voordoet omdat het weefsel in de voetzool gespannen is en soms zelfs te kort is. Het voelt alsof je de hele dag op je tenen of hoge hakken hebt gelopen.

Een hele vervelende, hinderlijke pijn die langzaam erger wordt. Er zijn allerlei mogelijkheden om de onderkant van de voet soepel te houden. Massage is er daar één van. In mijn praktijk heb ik al meerdere cliënten mogen behandelen met soortgelijke pijnklachten met mooi resultaat. Door het masseren van de voetzool, stimuleer je de doorbloeding, wordt het weefsel soepeler en nemen bovenstaande klachten af. Dit bereik je uiteraard niet met één behandeling maar ook hier geldt de kracht van de herhaling zorgt voor een positief effect.

Blijf niet langer met startpijn rondlopen, maak snel een afspraak zodat ik je direct na de lockdown kan helpen bij het verlichten van de pijn.


foto Verlenging lockdown (2)
2 februari 2021

Een verrassing is de verlenging van de lockdown niet.
Een grote teleurstelling is het zeker wel.

Ik mis
- mijn klanten
- de mooie gesprekken
- het masseren van voeten
- het kijken naar de vlam tijdens de oorkaars
- het vertrek van een ontspannende klant
- de voldoening
- het ondersteunen bij klachten
- de dankbare klant
- de ontspannen klant.
IK MIS JULLIE.

Hoe lang wordt ons geduld nog op de proef gesteld. Tijdens een voetreflexmassage is afstand bewaren heel goed mogelijk. Sterker nog daar is mijn praktijk zelfs helemaal op ingericht. Zeker in tijden van oplopende stress kunnen wij, als voetreflexmasseurs, zoveel moois voor onze klanten betekenen.

Lieve allemaal, heb geduld, houd vol, het komt goed.


foto Mijn eerste keer voetreflexologie
1 februari 2021

Mijn eerste keer voetreflexologie was tijdens de inservice opleiding A-verpleegkundige. Ik klink nu vast heel oud als ik zeg dat dat al 25 jaar geleden is. Tijdens één van de lessen werden een aantal alternatieve behandelmethoden besproken.

Voetreflex was er daar één van en ik was op slag verliefd. Ik vond het zo inspirerend dat het lichaam gespiegeld is op de voeten. Dat het mogelijk is om klachten te verminderen of zelfs te verhelpen door het masseren van de drukpunten op de voeten. Wauw, daar wilde ik iets mee in de toekomst.

Het zaadje was geplant, nu moest het plantje nog groeien. Dat duurde een tijd, pas toen ik zelf verschillende voetreflexmassages onderging en daar het effect van mocht ervaren, ging het plantje groeien. En het plantje groeide verder toen ik zag wat voor effect het masseren van de voeten op mijn kinderen had. Toen de eerste bloempjes van mijn plantje begonnen te bloeien, was het moment daar. Ik ging de opleiding voetreflexmassage volgen.


foto Opvliegers
29 januari 2021

Kunnen mannen, net als vrouwen ook last hebben van opvliegers?

Ja, al is het bij mannen minder bekend. Mannen kunnen, net als vrouwen in de overgang, last hebben van een schommelende hormoonbalans in hun lichaam. Veel voorkomende klachten bij een schommelende hormoonbalans zijn opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, hoofdpijn, stress en gewrichtsklachten.

Een voetreflexmassage ondersteunt het lichaam bij het herstellen van zijn ‘nieuwe’ natuurlijk evenwicht. Tijdens een behandeling masseer ik de drukpunten onder of op de voeten die in verband staan met de hormoonhuishouding. Ook pak ik de drukpunten mee die gerelateerd zijn aan de andere klachten waar jij last van hebt. Bij pijn in de heup bijvoorbeeld pak ik ook het heupgebied mee en het transportsysteem voor de afvoer van opgehoopte afvalstoffen (die vaak de pijn veroorzaken).
Tijdens de massage gebruik ik altijd een kleine hoeveelheid massageolie. In overleg verrijk ik de olie met etherische olie die ondersteunend is aan je klachten.

Verschillende klanten hebben zelf ervaren dat de voetreflexmassages hun lichaam ondersteunden bij het meer in evenwicht brengen van de schommelende hormoonbalans.
Zij ervaren minder of geen opvliegers. De opvliegers die nog voorbij komen, zijn minder intens. ’s Nachts slapen ze beter en hebben ze geen last meer van pijnlijke gewrichten.

Ik ben dankbaar dat ik mijn klanten mag ondersteunen bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in hun lichaam. Want dat is wat ik doe tijdens een voetreflexmassage. Ik help je lichaam op de goede weg, maar je lichaam doet het uiteindelijk allemaal zelf. En daar mag je trots op zijn.

Herken je één of meerdere van deze klachten, zowel mannen als vrouwen, en zou je hier wel minder last van willen hebben? Neem contact met mij op voor meer informatie.


foto Verliefd op…. Curaçao
25 januari 2021

Als ik dit schrijf schiet het liedje ‘Mexico, het land van al mijn dromen’… door mijn hoofd. Alleen in mijn geval moet Mexico vervangen worden door Curaçao. Ik heb het geluk gehad dat ik nu 3 keer op dit prachtige eiland ben geweest. De eerste keer tijdens mijn huwelijksreis en twee keer met mijn gezin. Gelukkig delen mijn man en kinderen dezelfde droom. Het is voor ons een heel fijn eiland om tot rust te komen, te genieten van het onderwaterleven en de gemoedelijke bevolking. Wij komen altijd weer thuis met bergen foto’s. Het uitzoeken is altijd een enorme klus want de ene foto is nog mooier dan de andere. Maar ik ben wel heel blij met al deze foto’s, ik gebruik ze regelmatig bij mijn berichten. De kans is dus groot dat de foto’s die je voorbij ziet komen gemaakt zijn op Curaçao. Vooral de schildpadden, het onderwaterleven en de mooie stranden zijn favoriet bij mij.


foto Inernationale knuffeldag
21 januari 2021

Mis jij ook zo die spontane knuffel?
Niet zo gek want tijdens het knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Het geeft je een goed, vrolijk en energiek gevoel.

Misschien herken je wel bij jezelf dat je je minder vrolijk voelt, misschien zelfs slechter doorslaapt, sneller pijntjes voelt of zelfs een verschil opmerkt hoe je lichaam het eten verteert? Dat kan allemaal komen doordat we te weinig knuffelen en dus te weinig knuffelhormoon aanmaken.

We zitten jammer genoeg in de 1,5 meter samenleving. De knuffel van je vrienden, elkaar de hand schudden, we missen het allemaal. Maar goed nieuws, je kunt er zelf voorzorgen dat je dat fijne gevoel weer terugkrijgt. Hoe??? Door jezelf te knuffelen. Doe je mee, sla je armen om je heen, wrijf lekker over je bovenarmen en voel wat het met je doet.


foto Blue Monday wordt Smile Monday
18 januari 2021

Blue Monday, weg ermee….

Bij het opstaan is het nog donker, de dagen zien er hetzelfde uit, de muren komen op je af, buiten is het grauw en koud. En dan zeggen ze dat de derde maandag van januari de deprimerendste dag van het jaar is, Blue Monday. Vandaag dus.

Ga je er in mee of maak jij zelf de keuze hoe je je voelt op een dag?

Als ik ’s morgens wakker word, pak ik als eerste mijn kleine notitieboekje en pen van mijn nachtkastje. Ik schrijf minimaal 3 dingen op waarvoor ik dankbaar ben, wat mij kracht geeft of wat voor leuke voornemens ik voor die dag heb. Nog voordat ik mijn warme bed verlaten heb, start ik de dag met een lach en sta ik in mijn kracht.

Het werkt, ik kan het je echt aanraden. En tuurlijk, er gebeurt altijd wel eens iets minder leuks, that’s life. Maar voordat ik ga slapen, pak ik mijn notitieboekje erbij en sluit ik af met minimaal 3 dingen waar ik dankbaar, trots of blij van werd die dag. En geloof me, al kom ik nauwelijks de deur uit, lijken de dagen nog zo op elkaar, zonder moeite schrijf ik 3 dingen op en vaak nog meer. En met een lach op mijn gezicht val ik dankbaar in slaap.

Doe je mee?
Van Blue Monday maken we SMILE MONDAY!


foto Wist je dat....?
15 januari 2021

Wist je dat ik ook behandelingen met oorkaarsen geef? Klinkt eng maar dat is het niet, in tegendeel. Het is zeer ontspannend. De kaarsen zijn holle buisjes gemaakt van katoen, gedrenkt in bijenwas en verschillende soorten kruiden.

Mijn eerste kennismaking met de oorkaars is al bijna 10 jaar terug. Mijn zoon had zoveel moeite om alle prikkels om hem heen te verwerken. Een moment van rust was een uitdaging voor hem. Voor aanvang van een oorkaars lag hij geen seconde stil op de behandeltafel maar al snel daalde de rust over hem heen en viel hij tijdens de behandeling van de oorkaarsen in slaap. Zo bijzonder mooi om te zien wat het knisperende geluid en de weldadige warmte voor effect op het lichaam heeft.

De warmte die vrijkomt in het oor is niet alleen heel ontspannend maar werkt ook heel goed bij oor- en verkoudheidsklachten. Maar is ook zo heerlijk als je last hebt van bijvoorbeeld druk in/op je hoofd, spanningen/stress, hoofdpijn of overprikkeling.

Nieuwsgierig geworden naar de werking van de oorkaars, kijk voor meer informatie op mijn website onder behandelingen/oorkaarsen of maak snel een afspraak om, zodra het weer mogelijk is, het zelf te komen ervaren.


foto Verlenging lockdown – praktijk langer gesloten
13 januari 2021

Het is niet anders, ik zal jullie nog langer moeten missen. Voorlopig nog geen voetreflexmassage, gezichtsmassage of oorkaarsbehandeling geven.
De boodschap in de persconferentie was duidelijk, doorzetten is wat ons te doen staat.
Deze spreuk, die afgelopen week op mijn voor positiviteit scheurkalender 2021 stond, vond ik voor nu wel heel toepasselijk:

Misschien nog niet vandaag,
misschien nog niet morgen,
maar alles komt goed.

En zo is het, dit wetende gaan we de drie extra weken lockdown tegemoet.


foto Internationale Dankjewel dag
11 januari 2021

Vandaag is het internationale Dankjewel dag. Bedoeld om je dankbaarheid uit te spreken. Ik gooi het over een andere boeg, ik bedank mijn voeten. Ik bedank mijn voeten niet met woorden maar door ze met aandacht in te smeren. Het liefst ’s avonds voor het slapen gaan zodat de crème / lotion lekker in kan trekken en ik geen vette voetafdrukken op de vloer achterlaat.

Ik neem een klein beetje voetencrème of bodylotion op beide handen en wrijf die rustig met volle handen over de onder- en bovenkant van mijn voet uit. Ik maak wat draaiende bewegingen met mijn handen tot de crème / lotion is ingetrokken. Bij mijn andere voet herhaal ik het inwrijven met dezelfde aandacht en liefde.

Ik ben mijn voeten zeer dankbaar voor waar ze mij iedere dag weer heen brengen.


foto ‘voet’ weetje 5: Je voeten vertellen
8 januari 2021

Deze keer in het ‘voet’ weetje meer over wat je voeten je allemaal vertellen.

Wist je dat de stand van je tenen, de vorm en de lengte je inzicht geven over je karakter. En dat de stand/vorm/lengte van je tenen met je karakter mee veranderen in de loop der tijd.
Maar ook de kleuren en temperatuur vertellen je hoe het met je gaat. Tijdens voetreflexmassages kom ik regelmatig hele koude tenen tegen, niet warm te krijgen. Vaak zijn dit klanten die van piekeren bijna een dagtaak hebben gemaakt. Na afloop van de massage zijn de tenen warm en is de piekermolen, dankzij de ontspanning, even tot stilstand gekomen.

Over het ontstaan van eelt zijn de meningen verdeeld. Zelf geloof ik er in dat de plaats en de dikte van het eelt je vertellen over hoe je je van binnen voelt. Net als aandoeningen zoals wratten, voetschimmels en likdoorns iets zeggen over de uitdagingen in het leven. Als je niets aan de uitdagingen verandert, dan kun je smeren wat je wil, de aandoeningen komen terug.

Een mooi voorbeeld vind ik een hardnekkige wrat bij mijn zoon. We konden aanstippen wat we wilden, de wrat liet zich niet wegjagen. Jarenlang worstelde hij met zijn emoties. Tot er een ommekeer kwam in zijn leven, hij begon te puberen, de emotionele pieken en dalen vlakten af en hij kreeg voor zichzelf inzicht in de uitdaging waar hij jaren zo mee had geworsteld. De uitdaging pakte hij aan en de wrat, die zag je snel kleiner worden en na een paar maanden was hij helemaal verdwenen.

De uitdaging zit er natuurlijk in om er achter te komen, wat vertellen mijn voeten mij en dat is lang niet altijd even makkelijk omdat inzicht te krijgen. Laat staan de volgende stap, je uitdagingen diep in de ogen durven kijken en er mee aan de slag te gaan.

Durf jij je naar je voeten te luisteren en je uitdagingen onder ogen te komen?


foto ‘voet’ weetje 4: Jezelf ontspannen
4 januari 2021

Zoals beloofd in het vorige ‘voet’ weetje nu een ontspannen massagegreep die je overal makkelijk kunt toepassen.
In het vorige ‘voet’ weetje over de weerspiegeling van het lichaam heb je gelezen dat je lichaam niet alleen weerspiegelt is op je voeten maar ook op je handen. En dat maakt het uitvoeren van deze ontspannen massagegreep zo makkelijk. Niet moeilijk doen met schoenen uittrekken en naar je voeten reiken, nee, pak je handen erbij en je kunt aan de slag. Meer heb je niet nodig.

Hieronder volgen de stappen van de massagegreep:
1. Draai je de handpalm van je rechterhand naar je toe.
2. Tokkel (afwisselend tikken) met je vingers van je linkerhand op de zachte kussentjes net onder je vingers in je handpalm.
3. Doe dit minimaal 30 seconden, langer mag altijd.
4. Daarna wissel je van hand.
5. Draai de handpalm van je linkerhand naar je toe.
6. Tokkel (afwisselend tikken) met je vingers van je rechterhand op de zachte kussentjes net onder je vingers in je handpalm.
7. Doe beide kanten ongeveer even lang.

In het begin voelt het misschien wat vreemd maar door het een paar keer te doen gaat je lichaam herkennen wat er gebeurt. Met deze massagegreep masseer je je longgebied wat zorgt voor een ontspannen ademhaling met een ontspannen lichaam als extraatje.

Het voordeel van deze oefening is dat je het bijna overal even kan doen, of je nu zit of staat te wachten. Ook al voel je geen spanning, het is een cadeautje voor je lichaam. Begin voor het beste resultaat eerst met je rechterhand en daarna pas met je linkerhand. Vind je het andersom fijner, dan is dat uiteraard ook prima. Doe wat voor jouw goed voelt.


foto Wordt 2021 jouw jaar?
1 januari 2021

Welkom 2021. Maak van 2021 jouw jaar. Alleen jij kunt er zelf voor zorgen dat 2021 een onvergetelijk jaar wordt. Geniet van alle het moois wat op je pad komt, vertrouw op je eigen kwaliteiten, je bent goed zoals je bent.
Zorg vanuit liefde voor jezelf en neem je momenten van ontspanning.

Ik wens jouw en je dierbare heel veel geluk, liefde en gezondheid maar vooral een KALM 2021.


foto ‘voet’ weetje 3: Lichaam weerspiegeld
30 december 2020

Je kunt niet alleen je voeten ontspannen met een warm voetenbad maar ook door bepaalde drukpunten te masseren. Ik maak je nu vast nieuwsgierig welke punten dit zijn. Ik stel je geduld nog even op de proef want dat komt pas in het volgende ‘voet’ weetje aanbod.

In dit ‘voet’ weetje ga ik je eerst meer vertellen over hoe het lichaam weerspiegeld is op de voeten. Dat helpt het volgende ‘voet’ weetje beter te begrijpen.
Je tenen weerspiegelen je hoofd. Hoe verder je naar beneden zakt op de voet, hoe lager je in het lichaam komt. Zo wordt je bekkengebied weerspiegeld rond de enkels. Zo kan je je hele lichaam weerspiegelt terug vinden op de voeten. Je organen (zoals longen, hart, maag, darmen etc.) zitten vooral op het zachte gedeelte aan de onderkant van je voeten. De bovenkant van je voeten weerspiegelt je botten, spieren en zenuwen (bijv. borstkas, enkel- en heupgewricht, rib- en tussenribspieren). Maar niet alleen van boven naar beneden is je lichaam weerspiegelt op je voeten ook van binnen naar buiten. De kant van de grote teen weerspiegelt het midden van je lichaam, zoals je wervelkolom. De buitenkant van je lichaam zoals je oren, schouders, armen en knieën worden aan de kant van de kleine teen op je voet weerspiegelt.

Als ik dit aan mijn klanten uitleg pak ik altijd mijn hand als voorbeeld erbij. Want ook op de handen is het lichaam weerspiegelt. En dit wetende laat ik je in het volgende ‘voet’ weetje een ontspannende massagegreep zien die je heel makkelijke bij jezelf kunt doen.


foto ‘voet’ weetje 2: Een warm voetenbad
28 december 2020

Zoals beloofd zou ik het in het volgende ‘voet’ weetje hebben over het waarom van een warm voetenbad.

Terwijl ik dit zit te schrijven, zit ik met mijn voeten in een warm voetenbad. Ik kan zo genieten van deze momenten. De warmte die door mijn lijf trekt, mijn gedachten die tot stilstand komen en de ontspanning in mijn lijf.
Je hebt niet veel nodig voor een voetenbad, er zijn luxe baden met massagestanden maar zelf geef ik de voorkeur aan een bak waar mijn voeten inpassen. De bak zover gevuld met lauw warm water dat mijn wreven onderwater staan en tijdens het badderen lekkere wiebelen met mijn tenen.

Alleen warm water geeft al het ontspannende effect en verwijdt de bloedvaten waardoor er een betere doorbloeding in het lichaam ontstaat. Mijn klanten weten inmiddels dat een betere doorbloeding zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen. Hetgeen ten goede komt aan het totale functioneren van het lichaam.

Zelf gebruik ik magnesium kristallen in mijn voetenbad. Zeker na een rondje hardlopen kan ik extra genieten van een voetenbad met magnesium. Magnesium wordt via de voetzolen goed opgenomen in het lichaam en zorgt er onder andere voor dat de spieren minder stijf worden. Hoe moe en zwaar mijn benen na het hardlopen ook aanvoelen, na een magnesiumbad voelen ze weer soepel en ontspannen aan.

Verwen jezelf regelmatig, neem een kop thee, een boek en een warm voetenbad en laat de wereld om je heen even voor wat het is.

Dit is jouw moment, geniet ervan en je zorgt ook nog eens goed voor je lichaam.

Tips voor een optimale beleving:
1. koelt het water te snel af, zet een thermoskan met heet water naast je en vul het bad aan met warm water
2. voeg aan je water oliën toe zoals lavendel, amandel of olijfolie. Of gebruik bad bruisballen om je voeten te verwennen. Alles is mogelijk, zo lang het maar geen chemische middelen zijn
3. heb je snel last van droge voeten dan is het advies niet langer dan 10 minuten per keer in een warm voetenbad te zitten
4. kijk voor meer informatie over de voordelen van magnesium op www.zechsal.nl


foto Merry X-mas
24 december 2020

Ik wens jullie een ontspannen kerst.


foto ‘voet’ weetje 1: Blote voeten lopen
23 december 2020

Helaas, door de lockdown periode kan ik jouw en je lichaam niet ondersteunen bij het herstellen van zijn natuurlijk evenwicht. Al zit een voetreflexmassage er op dit moment niet in, je kunt wel zelf lief zijn voor je voeten. Om je daarbij te helpen ga ik de komende weken verschillende ‘voet’ weetjes delen.

Het eerste ‘voet’ weetje gaat over het lopen op blote voeten. Wist je dat je voeten jouw je hele leven vele duizenden kilometers dragen, wel vier keer de wereld rond. En toch zijn onze voeten vaak het ondergeschoven kindje in de verzorging van ons lichaam. We stoppen onze voeten in mooie schoenen waarin onze voeten slank lijken en wij een stukje groter zijn als we op hakken lopen. Toch doen we onze voeten daarmee te kort.

Daarom loop ik zelf het liefst op blote voeten. Oké eerlijk, in de winter is het een stuk minder aantrekkelijk om binnen maar zeker buiten op blote voeten te lopen. Maar als het even kan, trek ik mijn schoenen en sokken uit en wil ik de verschillende structuren onder mijn voeten voelen. Ik geniet ervan om in het bos of op het strand op blote voeten te lopen. Het is niet alleen een goede massage voor mijn voeten maar ook de perfecte manier om in contact te komen met Moeder Aarde.

Maar ja, nu is het winter en stop ik mijn voeten liever in mijn warme dierenpantoffels en verwen ik mijn voeten met een voetenbad. Daarover meer in mijn volgende ‘voet’ weetje.

Feiten:
1. Veel klachten aan de voeten maar ook doorwerkend naar de rest van het lichaam worden veroorzaakt of versterkt door het dragen van schoenen.
2. Tijdens het lopen op blote voeten masseer je ongemerkt dezelfde drukpunten op je voeten als die ik behandel tijdens een voetreflexmassage. Zo ondersteun je tijdens het lopen op blote voeten je lichaam bij het herstellen van zijn natuurlijk evenwicht.


foto De winterzonnewende
21 december 2020

Met een lach op mijn gezicht zag ik de eerste narcissen met hun vrolijke gele kopjes in het grasveld staan schitteren. En ook wat betreft de zachte temperaturen zou je het niet zeggen, maar het is winter. Vandaag is het winterzonnewende, de kortste dag, de langste nacht van het jaar.

Een heerlijke tijd vind ik zelf, lekker in je schulp kruipen. Tijd voor jezelf nemen, jezelf opladen. Terugkijken waar ben ik trots op. Vooruitkijken, plannen maken voor komend jaar. Maar vooral mijn batterij opladen met nieuwe krachtige liefdevolle energie om in het voorjaar te groeien en te bloeien.


foto Oeps nog geen cadeautje. Wat nu?
18 december 2020

Herken je dat, je had nog een cadeautje voor onder de kerstboom willen kopen. Wat nu, de winkels zijn dicht en om nu alweer een douchegel te geven. Het wordt zo eentonig. Maar wat dan?
Laat mij je helpen. Geef een Keep KALM cadeaubon.

Alle spanning van de lockdown verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens een massage.

Neem snel contact met mij op, dan help ik je aan het meest KALME cadeau om de lockdownperiode mee af te sluiten.


foto Hoe drink jij het liefst je thee?
15 december 2020

Zelf drink ik het liefst heet water. Maar een kop verse muntthee sla ik zeker niet af. Daar kan ik zo van genieten, een moment voor mijzelf.

De warme thee zorgt voor rust in je lijf en een betere doorbloeding. Voordeel van een betere doorbloeding is dat je je lichaam van binnenuit reinigt zoals je huid maar ook je maag en darmen.

Het is voor niemand nieuws dat je dagelijks zo’n 1.5 liter water moet drinken. Met een paar mokken thee per dag zit je daar al snel aan. En door de vele variatie in smaken wordt het drinken van een kop thee nooit eentonig.


foto Tijdelijke sluiting praktijk
15 december 2020

Het zal je vast niet ontgaan zijn, vanaf 15 december geldt er voor 5 weken een strenge lockdown in Nederland. Dat betekent dat mijn praktijk tot minimaal 19 januari 2021 is gesloten.

Met z’n allen staan we sterk voor een ieders gezondheid. Houd mijn website de komende weken in de gaten, ik zal hier regelmatig tips plaatsen ter ontspanning en verzorging van jullie voeten.


foto Nek- en schouderklachten
8 december 2020

Voel jij je voor iedereen verantwoordelijk en draag je de last van iedereen om je heen op je schouders? Dat kan letterlijk pijnlijke of stijve schouders geven. Maar ook door een verkeerde (werk)houding kan er stijfheid of pijn in de nek en/of schouders ontstaan. Een vervelende hinderlijke klacht die ook uitstralende pijn richting het hoofd of de armen kan geven.

Ongeacht de oorzaak kan door het masseren van de drukpunten van het nek- en schoudergebied op de voeten blokkades worden verminderd, de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van voedingsstoffen worden gestimuleerd. De energie kan dan weer vrij stomen in de schouders en nek met als resultaat meer ontspanning en minder stijfheid of pijnklachten.


foto Water drinken
4 december 2020

Na een behandeling adviseer ik altijd om voldoende (lauw) warm water te drinken. Door warm water te drinken zetten de bloedvaten uit met als voordeel dat de bloedsomloop in je lichaam verbetert. Het lichaam is dan in staat om afvalstoffen makkelijker en sneller uit je lichaam te verdrijven, wat gunstig is voor de verwijdering van de vrijgekomen afvalstoffen tijdens de behandeling.


foto Burn-out, beroepsziekte nummer één
1 december 2020

Door de hoge werkdruk, lockdowns en thuiswerken ervaren mensen meer stress. Herkenbaar? Een burn-out ligt op de loer. Door de 1,5 meter afstand wordt er veel minder geknuffeld en dat terwijl we knuffels/aanrakingen nodig hebben. Op het moment dat we aangeraakt worden, komt in het lichaam het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt voor een goed gevoel, je slaapt beter, vermindert pijn, bevordert de spijsvertering en wellicht het belangrijkste het vermindert stress. Je voelt je daardoor vrolijker en energieker.

Wie wil dat niet, reken nog voor de feestdagen af met je stress. Tijdens een voetreflexmassage, waar afstand bewaren geen probleem is, komt oxytocine vrij. Je bent van harte welkom om zelf de ontspanning te ervaren.


foto Waarom schildpad als logo?
24 november 2020

De keuze voor een zeeschildpad als logo voor mijn praktijk Keep KALM is een hele bewuste. Mijn eerste kennismaking met de zeeschildpad was in 2017. De kalmte die ze uitstralen, de sierlijke rustige zwembewegingen en de heldere blik in hun ogen, mijn hart was veroverd. Daarnaast staat de schildpad ook nog eens voor tijd voor jezelf nemen en je vooral niet laten op jagen. Dat sluit mooi aan bij mijn missie met Praktijk Keep KALM. Iedereen verdient een ontspannen moment voor zichzelf, dat moment geef ik tijdens een behandeling.


foto Pijn aan uw hiel of onderkant voet?
20 november 2020

Heeft u last van pijn en stijfheid in de hiel e/o onder de voet? Zijn vooral ’s morgens bij het opstaan de klachten het ergst? Worden de klachten minder na een paar stappen gelopen te hebben? Is lang staan of lopen pijnlijk? Misschien voelt de onderkant van de voet ook wel stijf of gespannen aan. Wil u minder pijn en soepeler kunnen bewegen? Voetreflexmassages zorgen voor ontspanning in de voet, een betere doorbloeding en na een aantal behandelingen minder klachten. Neem contact met mij op voor meer informatie.


foto Geef een Keep KALM cadeaubon
18 november 2020

Gun jij in deze bijzondere tijden ook iemand een heerlijk, ontspannen moment voor zichzelf? Geef dan met de feestdagen een Keep KALM cadeaubon. Verkrijgbaar vanaf 10 euro. Interesse, neem contact met mij op.


foto Mijn droom komt uit
15 november 2020

Na jaren lang dromen, komt vandaag mijn droom uit. Mijn eigen praktijk Keep KALM voor voetreflexologie en massage is werkelijkheid. Toe aan een moment voor uzelf, maak snel een afspraak of kijk voor meer informatie op deze website. Direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws, volg mij dan op Instagram PraktijkKeepKALM.


foto COVID-19 Protocol
14 november 2020

Ter bescherming van u en mijzelf heb ik conform de RIVM richtlijnen een COVID-19 protocol opgesteld met maatregelen. Naast de gezondheidscheck vooraf aan de behandeling houden we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en dragen we een niet-medisch mondkapje. Het hele COVID-19 protocol leest u hier terug.