Keep KALM
welkom nieuws wiebenik behandelingen ervaringen tarieven contact

Nieuws

foto #31 heerlijk in de herfst
23 september 2022

 Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #31 heerlijk in de herfst.

De dagen worden korter, ’s avonds is het al vroeger donker. De kaarsjes aan, sfeerverlichting aan, rustig muziekje aan, dekentje erbij voor extra geborgenheid.
Ik vind dit een hele fijne tijd. De energie in deze periode is zo bijzonder. Dat maakt iedere voetreflexmassage tijdens de herfst bijzonder.

Tijdens de voetreflexmassage kom je helemaal tot rust en ben je na afloop helemaal ontspannen. En het grote voordeel van deze periode is dat je niet vanuit de warme ruimte, helemaal ontspannen, direct klappertandend buiten in de ijzige kou terecht komt.  


foto Blije voeten
19 september 2022

Regelmatig heb ik op blote voeten gelopen deze zomer. Niet alleen in de tuin, het gras of het strand maar ook op kiezel- of schelpenstranden. Door de branding over verschillende soorten steentjes en schelpen. Heerlijk vond ik het.

Al vond ik het heerlijk, mijn voeten hadden het in combinatie met de warme, droge zomer flink te verduren. Nu de periode van onze voeten verstoppen in sokken en dichte schoenen er weer aankomt, geef ik mijn voeten even extra aandacht voor het slapen gaan. Zo kunnen ze zich herstellen en zich voorbereiden op het komende seizoen.
Mijn tip, maar er zijn er vast meerdere, een verzorgende voetcrème en deze extra goed laten intrekken door het dragen van gelsokken.

Mijn voeten gaan kalm en blij de herfst tegemoet.


foto Me time
16 september 2022

Het water komt, het water gaat. Ik zit in de branding op een verlaten strand, uitkijkend op een prachtige blauwe zee.
Alleen het ruisen van de zee, is alles wat ik hoor.
Zonder gedachten.
Zonder verplichtingen.
Heerlijk ontspannen, mmmm, kon ik dat gevoel maar altijd vasthouden.

Die gedachte kwam met een golfje en ging weer met een golfje.

Maar laten we eerlijk zijn, als je op vakantie bent is alles anders. Maar eenmaal weer thuis zijn er toch verplichtingen die je voor je het weet je dag gevuld hebben. Toch creëer ik nu iedere dag wel even een momentje niets moeten, even tijd voor mijzelf.

Even visualiseren dat ik weer in de branding zit, of alles en iedereen om mij heen vergeten als ik een boek lees of lekker alleen een rondje suppen.


foto #6 ondersteunt bij migraine
12 september 2022

 Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage… #6 ondersteunt bij migraine.

Tijdens een gezichts- en hoofdmassage ontspannen de spieren in het gezicht en op het hoofd. Door de ontspanning is je lichaam in staat opgehoopte afvalstoffen af te voeren en wordt je lichaam voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

De kans op migraine wordt hierdoor verkleind.


foto #30 vasthouden vakantiegevoel
9 september 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #30 vasthouden vakantiegevoel

Op vakantie neem je je al voor, dat heerlijke ontspannen gevoel thuis vast te houden. Mooie voornemens maar het is zo lastig om het gevoel ook echt vast te houden.

Toch kun je jezelf wel zo’n ontspannen vakantiegevoel-moment gunnen. Tijdens een voetreflexmassage kom je helemaal tot rust. Even niets moeten, alleen maar lekker liggen en de ontspanning door je lichaam voelen stromen.


foto Bijscholing
5 september 2022

Leergierig ben ik altijd geweest en zal ik ook altijd blijven. De hoogste tijd om mijn kennis uit te gaan breiden. Gefascineerd door het effect van magnesium op lichaam en geest heb ik besloten om de cursus voor magnesium consulent te gaan volgen in het najaar. Mijn kennis op het gebied van magnesium verdiepen om mijn klanten nog beter te adviseren. Een mooie aanvulling op de voetreflexologie.

Ook hoop ik dit schooljaar mijn kennis op het gebied van Oosterse voetreflexologie nog verder te verdiepen. En ook op het gebied van gezichtsmassage wil ik mijn kennis gaan uitbreiden. Kortom, genoeg plannen maar….

Naast werken en leren neem ik ook zeker de tijd om te ontspannen. En hoe, ik ga naast het lezen, suppen, en wandelen iets nieuws doen. Ik ga op Solo Latin. Lekker dansen en met de heupen swingen. Ik ben benieuwd.


foto #9 geeft rust in hoofd
2 september 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #9 geeft rust in hoofd.

Herken je dat, dat het tijdens de vakantie zo lekker rustig was in je hoofd. Geen gedachtes van wat er allemaal nog gedaan kan worden. Je laten leiden wat die dat je bracht, zonder diverse gedachtes vooraf.

Eenmaal thuis is er altijd wel iets te doen, denk je weer aan van alles en nog wat… en voor je het weet is de rust in je hoofd voorbij.
Tijdens een sessie met oorkaarsen is de rust zo terug in je hoofd en hoor je alleen nog maar het knisperen van de kaars. Alsof je op een schapenwollen vachtje voor de open haard ligt te genieten van de dansende vlammen. Alleen jij en het knisperende geluid, al je gedachtes verdwijnen en wat overblijft is rust in je hoofd.  


foto Zomervakantie voorbij
29 augustus 2022

De zes weken zomervakantie zijn voorbij, ik hoop dat je genoten hebt van je vakantie.

Ik heb samen met mijn gezin genoten. De rust, de ontspanning, even geen verplichtingen en doen waar je op dat moment zin in hebt. Genieten van het mooie weer, strand en het onderwaterleven. Maar ook van lekker samen eten en gezellige uitjes met elkaar. Zo zag kort samengevat onze vakantie eruit.

Terug naar een nieuwe balans van school, werken en tijd voor jezelf, het is altijd even zoeken de eerste dagen na de vakantie.


foto Zomervakantie
20 juli 2022

Keep KALM
Enjoy every moment of summer

De zomervakantie is voor vele begonnen. De kids zes weken even geen school. Of je nu thuis bent, dagjes er op uit trekt of op vakantie gaat. Geniet van ieder moment deze zomer.

Ik ga de komende weken in ieder geval wel genieten. Jullie zullen het even een paar weken zonder mijn wekelijke berichtjes moeten doen over mij of met een reden voor voetreflexmassage, gezichtsmassage of oorkaarsen. Maar niet getreurd de wekelijkse spreuken zal ik iedere week blijven plaatsen, zo blijf ik toch nog een beetje bij jullie. En ach, wie weet komen mijn vakantie-geniet-momentjes nog wel voorbij.

De komende zes weken ga ik natuurlijk niet alleen genieten van de zomer en mijn gezin maar ook van het geven van de massages aan mijn klanten. Ben je toe aan een massage, laat het mij weten dan plannen we wat in.  

Fijne zomervakantie


foto #29 ontspannen zomer
15 juli 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #29 ontspannen zomer

Met ontspannen voeten de zomer in. Tijdens de voetreflexmassage staat ontspanning op nummer 1. Niet alleen van je hele lijf maar in het bijzonder van je voeten. De hele winter hebben de voeten verstopt gezeten in schoenen en sokken. Nu mogen ze vrij zijn. Met blote voeten op verschillende ondergronden lopen, geen sokken aan maar lekker aan de buitenlucht.

Eén groot feest en niet alleen voor je voeten maar voor je hele lichaam. Door op je blote voeten te lopen, masseer je gelijk de onderkant van je voeten. En na een voetreflexmassage herkent je lijf deze drukpunten nog sneller en weet je lichaam waar het herstel van balans in het lichaam nodig is en kan het gelijk ontspannen.

Ik wens je een ontspannen zomer.


foto #5 verbetert immuunsysteem
8 juli 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage… #5 verbetert immuunsysteem

Net als bij iedere massage stimuleert een massage van het gezicht ook de afvoer van afvalstoffen. Zo maken de afvalstoffen plaats voor de voedingsstoffen die het lichaam ondersteunen bij het verbeteren van het immuunsysteem. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een hogere weerstand.foto Verrast
4 juli 2022

Super blij was ik afgelopen week toen ik verrast en verwend werd met een heel mooi cadeau. Een onderdeken van Texelse schapenwol, op maat gemaakt voor mijn behandeltafel. Dank je wel @de_texelse_schaapjeskraam (instagram account) voor dit heerlijke zachte cadeau waar iedereen heel veel plezier van zal hebben. In de zomer lekker koel, in de winter lekker warm en altijd heerlijk zacht en comfortabel liggen tijdens de massages.

Echt super bedankt De Texelse Schaapjeskraam (https://detexelseschaapjeskraam.nl/)


foto #28 is laagdrempelig
1 juli 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #28 is laagdrempelig

Verlang je naar een moment voor jezelf, even lekker ontspannen tijdens een massage… maar voel je je er niet prettig bij om bij een onbekende je kleren uit te moeten trekken?

Dan is voetreflexmassage iets voor jou. Je kunt heerlijk genieten van alle voordelen van een massage want het enige wat je hoeft te ontbloten zijn je onderbenen en je voeten.


foto Even eruit...
27 juni 2022

Even eruit, even genieten…. je hoeft er niet ver voor van huis.

Zo stapte ik 1,5 week geleden op de fiets om in 3 dagen tijd samen met een vriendin de West-Friese Omringdijk af te fietsen.

Het weer was fantastisch. Zelfs wind tegen op de dijk was geen straf met de bijna tropische temperaturen.  De route was zeer afwisselend, veel verschillende soorten natuur gezien.  Onderweg twee overnachtingen gedaan bij Bed and Breakfast. Sliepen we de eerste nacht in een pipo wagen in Andijk. De tweede nacht hadden we een overnachting geboekt bij B&B Huize Weltevree @kitalpha.alpacas in Schellinkhout. Een alpaca boerderij waar we letterlijk onder de alpaca’s sliepen, nou ja onder een dekbed van alpaca wol in een super mooie, zeer ruime kamer met alle gemakken voorzien. Bij aankomst kregen we gelijk een rondleiding op boerderij en was het jammer dat we onze mobiel in de kamer hadden laten liggen. Want hoe vaak sta je nu tussen de alpaca’s in de wei….

Dat je dus dichtbij huis ook heerlijk kan genieten blijkt maar weer. Mijn batterij is opgeladen, ik kan er weer even tegen aan.  


foto #8 prettiger vliegen
24 juni 2022

Er is altijd een reden voor een oorkaarsbehandeling…. #8 prettiger vliegen

Je kent het wel, het vliegtuig is nog maar net aan het stijgen of de druk op je oren neemt al toe. De één redt het met slikken of een kauwgompje eten, de ander voelt zich er beroerd van en heeft pijn.
Voor je het weet wordt de daling weer ingezet en heb je weer last van de druk op je oren. Leuk, op vakantie met het vliegtuig.

Door voor vertrek oorkaarsen te doen verwijder je de proppen oorsmeer uit je gehoorgang. Die proppen geven in ieder geval geen tegendruk meer tijdens het stijgen en dalen. Maar ook zorgen de oorkaarsen voor een betere doorbloeding van de holtes in je hoofd en in je gehoorgang. Door de betere doorbloeding ontspannen de spieren rondom de holtes zich en is er meer ruimte. Zo is je lichaam beter in staat de drukverschillen op te vangen.

Alle beetjes helpen in het zo comfortabel mogelijk vliegen. Ik wens je een mooie vakantie.


foto Vaderdag
19 juni 2022

De hele week op school stiekem knutselen. Thuis heel goed je best doen om niets te verklappen. Op vrijdag kreeg je je zelfgemaakte Vaderdag cadeautje mooi ingepakt mee naar huis. Thuis verstopte je het cadeautje goed onder je bed… o wat duurde het lang voordat het zondagmorgen was. Eindelijk was het moment daar om jezelf gemaakte cadeautje te geven.

Wat was ik altijd trots op wat ik had gemaakt….

Vaderdag, een moment om je vader in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere dag heeft ook een andere kant, niet iedereen kan zijn vader op deze dag in het zonnetje zetten. De reden daarvan is voor iedereen weer anders.

Hoe je dag er vandaag ook uitziet, maak er een mooie dag van. Koester de mooie momenten met je vader, hoe klein ze ook zijn.


foto #27 bij hooggevoeligheid
16 juni 2022

Er is altijd een reden voor een voetreflexmassage…. #27 bij hooggevoeligheid

Loopt je hoofd over van alles wat je in je omgeving ziet, ruikt, proeft, hoort, voelt en ervaart? Ben je altijd aan het denken, snel moe?

Gun jezelf dat moment van tot rust komen, even opladen, even uit. Alleen jij en de ontspanning die een voetmassage je geeft. Je lichaam zal je dankbaar zijn want niet alleen de ontspanning zal merkbaar zijn voor je. Je krijgt de kans om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en je batterij weer lekker op te laden.

Na een voetmassage kun je er weer helemaal tegen aan.


foto Week van de hsp
13 juni 2022

Als kind was ik stil en teruggetrokken, trad niet snel op de voorgrond en liet ik het gewenste gedrag zien. Mijn leeftijdsgenoten begreep ik niet altijd. Dat gaf mij het gevoel dat ik dat ik anders was dan de ander. Maar hoe dat kwam, geen idee. Dat begreep ik pas velen jaren later, dankzij de komst van mijn kinderen.

Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met de term hooggevoeligheid. Maar toen vielen er vele kwartjes op zijn plek. Niet dat ik gelijk met al mijn uitdagingen om kon gaan…. Nee, dat kostte de nodige tijd en met vallen en opstaan. Mijzelf leren kennen en mijn eigen grenzen ontdekken.

Tijdens die ontdekkingstocht leerde ik ook hoe ik de voordelen van hooggevoelig zijn, kon gaan gebruiken in mijn dagelijks leven. Het inleven in anderen heb ik altijd gedaan, alleen beïnvloedt het nu niet meer mijn eigen gevoel. Maak ik dankbaar gebruik van mijn intuïtie tijdens de massages. En weet ik dat ik na een feestje met veel mensen om mij heen, mijzelf de rust moet gunnen om bij te komen.


foto #4 voor iedereen
10 juni 2022

Er is altijd een reden voor een gezichtsmassage…. #4 voor iedereen

Wat je leeftijd, geslacht, afkomst, geloof, reden of wat dan ook maar is, een gezichtsmassage is geschikt voor iedereen.

Even alles en iedereen om je heen vergeten. Even tijd voor jezelf. Genieten van de aanrakingen van je gezicht, het masseren van je hoofdhuid, de aandacht voor de oren.

Een gezichtsmassage kent vele voordelen.


foto Spannende week
6 juni 2022

Deze week wordt voor vele een spannende week, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de ouders.

Deze week krijgen de examenkandidaten van de middelbare scholen hun cijfers te horen die ze voor hun examen hebben gehaald. Veel leerlingen kunnen dan de balans opmaken gezakt of geslaagd. Altijd een spannend moment. Ik hoop voor iedereen dat de vlag uit kan.

Vaarwel middelbare school, op naar een nieuwe fase in je leven. Maar vergeet niet eerst te genieten van jullie welverdiende vakantie.